• Česká pojišťovna play off
  • 31.3.2006 17:00
  • Semifinále
  • stav série 1:1

Hokejisté Znojma porazili v druhém semifinále Spartu 3:1

31. března 2006, 18:11

ČTK

Pražanům se znovu vydařil vstup do utkání a už v druhé minutě se ujali vedení. Opět u toho byl Strakův útok, který se prosadil ještě o tři vteřiny dříve než ve čtvrtek. Trvaje však tentokrát nepokořil Netík, ale Sivek, jenž za brankovou čáru doklepl Pilařovu střelu, která domácímu gólmanovi prošla mezi betony.

Orlům opět dělalo problémy soupeřovo vysunuté napadání už na hranici útočného pásma. Druhý gól mohl přidal Špaňhel, ale neuspěl stejně jako v desáté minutě Kašpařík, kterého do šance posunula Pláškova chyba v rozehrávce. Trvaj si však tentokráte sparťanovo bekhendové zakončení pohlídal.

Domácí se dostávali před Břízu spíše sporadicky. Štefankova střela hostujícího matadora ohrozit nemohla, na Eratovu střílenou přihrávku poté Dopita nedosáhl. Srovnat skóre mohli znojemští hráči při Tabačkově vyloučení, Bičánkova střela ani Štefankova dorážka však gólem neskončily.

V závěru první třetiny byl slovenský bek vyloučen opět a tentokrát už Sparta za jeho zbytečný faul po přerušení hry pykala. Štefanka sice nejprve trefil tyč, ale o 20 vteřin později si vše vynahradil, když za Břízova záda poslal puk po Němečkově střele od modré. Sparta nepřišla jen o vedení, ale i o útočníka Štrbu, který ze zápasu odstoupil kvůli problémům s kolenními vazy.

Od druhé části však hra neodpovídala tomu, že proti sobě hrají elitní týmy nejvyšší soutěže ze země úřadujících mistrů světa. Více než čtyři tisíce diváků v Hostan Aréně viděly spíše urputný boj plný nepřesných přihrávek, v kterém stála za zmínku pouze Sivkova nepřesná střela v 36. minutě. Před druhou přestávkou se sice rychlé kombinace obou celků postaraly o trochu vzruchu, Trvaj ani Bříza však moc práce neměli.

Hned po 37 vteřinách třetí dvacetiminutovky dal ale zápasu nový náboj Mikulík, jenž se trefil přesně nad Břízovo rameno a posunul Orly do vedení. Hra se okamžitě zrychlila, Sparta se musela tlačit do útoku a domácím se otvíral prostor pro rychlé protiútoky. Přidat třetí gól mohlo Znojmo při Chabadově vyloučení, nejnebezpečnější Bičánkova střela však za Břízu neprošla.

Vzápětí byl navíc elitní domácí bek sám vyloučen a hru ve čtyřech si vyzkoušelo i Znojmo. Sparťané se ale také neprosadili. V 59. minutě se poté hosté rozhodli riskovat bez brankáře, ale ani v šesti se jim vyrovnat nepodařilo. Naopak Dopita přidal třetí znojemský gól.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jan Votruba (Znojmo): "Z dnešního zápasu jsme měli obavy. Prohrát na penalty v samotném závěru zanechá na týmu stopy, což se ze začátku projevilo. Sparta byla nebezpečná, napadala nás v hloubce a měla šance. Pro nás bylo štěstí, že to bylo jen 1:0. Nicméně se nám podařilo vyrovnat a poté jsme vyrovnali i hru. Samozřejmě, že gól na začátku třetí třetiny byl pro nás injekcí, a bylo důležité, že Sparta musela více otevřít hru. My jsme mohli zalézt a čekat, co soupeř udělá."

František Výborný (Sparta Praha): "Jeli jsme do Znojma s cílem uhrát jeden zápas, což se nám podařilo. Samozřejmě, že jsme chtěli uspět i dnes a chtěli jsme hrát aktivně. Znojmo je ale vynikající soupeř, hlavně v domácím prostředí je excelentní. Za stavu 1:0 jsme nějaké šance měli, ale bohužel jsme druhý gól nepřidali. Naopak Znojmo dalo v přesilové hře na 1:1 a pak jsme inkasovali v první minutě třetí třetiny. Poté byla hra vyrovnaná a bylo to o tom, kdo dá gól. U Štrby je podezření, že má natržený křížový vaz v koleně po faulu Bičánka, řekl bych až likvidačním. Zítra jde na rezonanci, poté uvidíme, jak na tom je."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz