• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 3.3.2007 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:0

Sparta vykročila za obhajobou titulu výhrou nad Zlínem 4:0

3. března 2007, 18:57

ČTK

Hosté se pokusili zaskočit soupeře změnou pořadí útočných řad, elitní Leškova formace chodila na led až jako třetí. Očekávaný efekt to ale nepřineslo. Zápas však byl od samého začátku plný střetů a emocí. Při Rachůnkově vyloučení mohli skóre otevřít Černošek a Langhammer, proti Murínovi však neuspěli. Podobně dopadl na druhé straně Kovář v souboji s Dubou, i když tuto situaci si nechali rozhodčí ověřit u kolegy u videa.

V polovině první třetiny hrála Sparta 43 vteřin ve čtyřech proti třem, ale gól vstřelit nedokázala. Nejblíže k němu měl Hlaváč. V roli "spalovače" šancí se však představil zejména hostující Tomík a na začátku druhého dějství jej neproměněné příležitosti mrzely. V 23. minutě totiž slovenského gólmana v brance Hamé překonal v přesilové hře Hlaváč, kterého zlínská obrana nechala před Murínem zcela volného. Vzápětí se mohli prosadit Ton s Netíkem, ale své přečíslení dva na jednoho nevyřešili ideálně.

Blízko vyrovnání byl v 28. minutě při Hanzlíkově vyloučení Leška, jeho střela však skončila jen na tyči. Ještě před návratem sparťanského beka na led putovali na trestnou lavici Mokrejš a Horáček a domácí převahu čtyř proti třem využili. Nalezenou střeleckou mušku z konce základní části potvrdil nejlepší kanonýr úřadujícího mistra Ton. Ještě v pokračující přesilové hře mohl snížit Záhorovský, ale jinak měli více šancí domácí. Proti Langhammrovi však zasáhl Murín betonem a v 39. minutě zlikvidoval i Hlaváčův samostatný nájezd.

Nepříznivý stav nutil hosty více útočit, překvapit obranu Sparty a pozorného Dubu se jim ale nedařilo. V 46. minutě mohl navíc přidat třetí gól po rychlém protiútoku Hlinka, Murín ale jeho pokus koncem betonu vykopl. Definitivně tak přiblížil Spartu k první výhře v sérii Ton, jenž se v další přesilové hře opět nemýlil. Když poté přidal v 59. minutě čtvrtý gól Sivek, zřejmě z ofsajdu, poslal hostující kouč Bokroš své hráče do šatny a nechal na ledě pouze jednu pětku, která utkání dohrála.

Hlasy trenérů po utkání:

Marian Jelínek (HC Sparta Praha): "Byl to typický první zápas v play off. Nebyl to dvakrát pohledný hokej, soupeři se poznávali a každý trochu vyčkával, jestli se změnila taktika oproti základní části. To samé bylo i v přesilových hrách. Myslím si, že se nic podstatného nestalo. Vedeme v sérii 1:0. Nic více, nic méně."

Ernest Bokroš (HC Hamé Zlín): "Po prohře se vždy mluví špatně, ale my musíme přiznat, že kvalita soupeře je vysoká. Jako tým jsme selhali v přesilových hrách. Neproměnili jsme ani jednu, Sparta využila tři. Tím se nastartovala. Já jsem byl celkem spokojen s hrou v pěti proti pěti, ale přesilové hry umíme hrát lépe. Bohužel jsme z nich nic nevytěžili."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz