• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 4.3.2007 18:15
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:0

Sparta i podruhé využila domácí prostředí a porazila Zlín

4. března 2007, 20:20

ČTK

I nedělní odveta začala hodně "zostra" a rozhodčí měli dost práce. Dvojice Turčan, Jeřábek dostala od delegáta pokyn, aby zákroky na hraně pravidel přísně trestala, a tak i činila. Oba týmy proto rychle dostaly šanci prosadit se v početních výhodách. Sparta dokonce v polovině první třetiny hrála 63 vteřin v pěti proti třem, velkou Hlinkovu šanci však zlikvidoval se štěstím Murín. Nejproduktivnější hráč základní části jej ale spíše trefil.

V početní výhodě mohli skóre otevřít i hráči Hamé, domácí Rob byl za hru vysokou hokejkou vyloučen na čtyři minuty. Obléhání sparťanské branky ale gólem neskončilo, Záhorovský ve velké šanci trefil pouze Dubu. Na přelomu první a druhé dvacetiminutovky hráli domácí opět pouze proti bránící trojici, tentokrát 109 vteřin. Znovu toho však nevyužili, i když Ton byl blízko, a mohlo je to hodně mrzet.

Po první přestávce totiž přišla série přesilovek Zlína. Stejně jako o 24 hodin dříve se do role "spalovače" pasoval Tomík. Největší šanci však měl po skončení hry pěti proti třem již v klasické početní výhodě Leška, jehož střelu do odkryté branky Duba zázračně zkrotil v lapačce. Při další převaze hostí zahrozil Kratěna.

Rostoucí počet vyloučených byl jedním z hlavních faktorů utkání. Ve 35. minutě se na trestné lavici sešlo hned šest hokejistů, tři z každého týmu. Čekání na gól téměř deseti tisícům diváků to ale nezkrátilo. Nakonec se fanoušci přece jen dočkali, a to v přesilovce. Na začátku třetího dějství byl vyloučen Zubíček a kapitán domácích Ptáček po 18 vteřinách jeho trestu prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Nepříznivý vývoj nutil hosty více útočit, a to se jim stalo osudným. Na neoblíbeném "velkém" pražském ledě propadali v obraně. Hlaváč ještě Murína nepřekonal, ale Netík již další přečíslení zakončil přesnou tečí Tonovy střely. Nakonec se úřadující mistr dočkal i využití hry pěti proti třem. Třetí podobnou výhodu v zápase ukončil tvrdou střelou Kratěna a následnou tečí Hlaváč.

Branky se dočkali i hosté. Dubu překonal v 56. minutě Kašpařík a ukončil dlouhou sérii Zlína bez gólu v play off proti Spartě. Hráčům Hamé se to nepodařilo v předešlých třech čtvrtfinálových duelech a celkem 290 minut. V poslední minutě přidali hosté ještě jednu branku, na případný obrat však již neměli dost času.

Hlasy trenérů po zápase:

František Výborný (HC Sparta Praha): "Myslím si, že to bylo výborné utkání. I když dvě třetiny nepadl gól, tak tam byla spousta vzrušujících situací a vynikající gólmani na obou stranách. Nešly nám přesilovky, ale pak to tam padlo. Bylo to o trpělivosti a o tom, kdo dá první gól. My jsme si to v závěru trochu zkomplikovali individuálními chybami, ale cenné je vítězství."

Ernest Bokroš (HC Hamé Zlín): "Těšil jsem se, že v případě vítězství bych vám sdělil, že včerejší dřívější regenerace nám pomohla, ale bohužel musím být při zemi. A přiznat, že stejně jako v prvním utkání rozhodly přesilové hry. My jsme v nich dostali celkem pět gólů a musím čestně přiznat, že je soupeř hraje lépe. Jediné pozitivní pro nás je, že se nám podařilo v závěru psychicky se zvednout a dál gól ve hře pět na pět. Poté dokonce dala i čtvrtá pětka branku z přesilové hry. Doufám, že tak jak jsme tady skončili, budeme doma začínat. Série pokračuje a zkusíme napodobit Spartu z loňska."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz