• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 10.3.2007 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:3

Znojmo porazilo Pardubice 3:1 a prodloužilo sérii

10. března 2007, 19:48

ČTK
Znojemští trenéři se po třech prohrách odhodlali své svěřence probrat ze střelecké nemohoucnosti, přeházeli útočné řady a při absenci potrestaného Svobody hrou na tři útoky vyburcovali tým k mnohem vyššímu tempu a bojovnosti. Také pardubický trenér Říha byl nucen pozměnit sestavu. Za zraněného Rolínka se přesunul do prvního útoku Hlinka a do čtvrté řady naskočil Starý.
    
Nečekaně rychle se ale projevily změny v domácím týmu. Znojmo přestálo hned v úvodu utkání při vyloučení Hamana obávanou pardubickou přesilovku a navíc si vypracovalo i dvě šance, Beroun ale mířil vedle a Dopita z boku netrefil z velkého úhlu opuštěnou branku. Svou snahu Orli korunovali vzápětí při početní převaze, kdy zasedl na trestnou lavici obránce Čáslava. Střelu Aleše Padělka stačil v 6. minutě brankář Lašák jen vyrazit do strany a dojíždějící obránce Mojžíš poslal kotouč do sítě.
    
Ze znojemských hráčů spadl po vedoucím góly psychický stres. V osobních soubojích vynikali důrazem, hráli s chutí a na rozdíl od pátku poněkud těžkopádnějšího soupeře přehrávali i kombinační přesností. V 8. minutě našel Růžička přihrávkou z kraje kluziště volného Dopitu, brankář Lašák se už nestačil přemístit a zkušený centr střelou do volné části zvýšil.
    
I když se Pardubice po dvou obdržených brankách vzpamatovaly, jejich akcím chyběla lehkost. Jen s obtížemi se dostávali do střeleckých příležitostí a pokud i vystřelili na branku soupeře, stačil všechny pokusy likvidovat pozorný Trvaj. Navíc se Znojmo výrazně zlepšilo při hře v oslabení, kdy se mu dařilo držet soupeře daleko od své branky.
    
Vlastní chybou ale Orli nabídli soupeři snížit. Za špatné střídání hráli domácí hokejisté v oslabení a přesilovku využil Pivko, když ve 29. minutě lehkou střelou mezi chrániče brankáře Trvaje snížil na rozdíl jediné branky. Znojmo ale pokračovalo v aktivní hře, ve 37. minutě chyboval Lašák a po Růžičkově přihrávce se dostal do šance Selingr, ale pardubický gólman stačil chybu napravit a lapačkou vyrazil střelu nad branku.
    
Hokejové drama nabídla třetí dvacetiminutovka, do které nastoupili pardubičtí hokejisté se snahou o zvrat. Získali tlak i převahu a ze všech pozic ostřelovali soupeřovu branku. Pozorný Trvaj ale stačil všechny kotouče pochytat. Znojmo se v poslední třetině dostalo z tlaku pouze na dvě minuty, kdy po faulu brankáře Lašáka hrálo přesilovku.
    
Snaha pardubického týmu o vyrovnání však ztroskotala na špatné koncovce. V závěru se Znojmo zmohlo na odpor a tři minuty před koncem z protiútoku našel Selingr ideálně Tvrdíka, který střelou do opuštěné branky zajistil Znojmu vítězství. Trenér Říha hned vyzkoušel hru bez brankáře, v níž se ale už jeho svěřencům nepodařilo vykřesat naději na remízu. Naopak domácí Růžička mohl vítězství definitivně pojistit, ale dvakrát netrefil opuštěnou branku. 
    
Hlasy trenérů po utkání:
    
Jan Votruba (Znojmo):
"Zápas byl zbytečně nervózní. Měli jsme v první třetině dostatek možností, abychom rozhodli a utkání se mohlo hrát poklidněji. Přesto naši hráči zaslouží obrovskou pochvalu. Čekalo se totiž, že dnes vypadneme ze série, ale je tomu naopak. Hlavně díky bojovnosti a odhodlání hráčů můžeme být maximálně spokojeni."
    
Miloš Říha (Pardubice): "K zápasu jsme nepřistoupili tak zodpovědně jako v pátek. První třetina byla z naší strany dost laxní a právě v této části se zápas rozhodl. Chtěli jsme utkání zvrátit a vytvořili si šance, ale urazili jsme hokejového Boha první třetinou. Znojmo šlo daleko více za vítězstvím než my a vyhrálo zaslouženě."
RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz