<
  • Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 16.3.2007 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 4:3

Liberec se nadřel, po výhře 4:2 však postoupil do semifinále

16. března 2007, 19:31

ČTK

Do klíčového duelu vstoupili mnohem lépe domácí Bílí Tygři. Po pouhých 22 sekundách si vynutili faul a o dvě desítky vteřin později přesilovku při Štefankově vyloučení také využili veledůležitou úvodní brankou. Podkonický ideálně nabil mezi kruhy Čermákovi a jeho ránu viděl třinecký gólman Čechmánek snad až teprve ve chvíli, kdy se vracela zpět ze sítě.

V páté minutě si nabuzený Čermák proklestil cestu před Čechmánka, svůj blafák však nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. V pádu pak zkusil ještě vystřelit, ale po ledě jedoucí kotouč nepustil do branky Čechmánkův beton. Svou parádní desetiminutovku uzavřel Čermák bombou ze střední vzdálenosti, s níž si poradil opět Čechmánek. Ten byl bezchybný i o chvilku později při velké Pletkově šanci.

Na konci 12. minuty se poprvé osmělili také hostující Oceláři a nechybělo mnoho, aby vyrovnali. Při jejich přesilovce vypálil Frolo, Hnilička vyrazil kotouč nad sebe, ten následně dopadl za jeho zády na led před brankovou čáru, ale v následné skrumáži ho nedokázal nikdo z hostujících hráčů propasírovat do sítě. Do konce úvodní třetiny se ještě dvakrát vyznamenal skvělý Čechmánek: poprvé vychytal Podkonického, v druhém případě neuspěl střelou nad jeho rameno Zíb.

V druhé části hry se hrálo dlouho bez šancí. Až v 28. minutě navázali na své souboje z první třetiny Čermák s Čechmánkem, ale další dílčí vítězství si připsal hostující brankář. V polovině zápasu mu pak po Pletkově nápřahu pomohla pravá tyč a růžky začal vystrkovat opět Třinec. V 32. minutě před ním stála výzva v podobě 86 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, na její využití však stačilo jen jedenáct sekund.

První Říhovu střelu po odrazu puku od zadního hrazení stihl ještě Hnilička vyrazit, kotouč se však odrazil zpět k osamocenému střelci a jeho dorážka byla již úspěšná. Od tohoto okamžiku se na holích domácích Tygrů usadila jen těžko přehlédnutelná křeč a nervozita. Tu korunoval krátce před druhou přestávkou Krstevův nezaviněný pád na vlastní modré čáře, po němž se puku zmocnil Peterek a uháněl sám na Hniličku. Domácí opora však změnu stavu bez potíží odvrátila.

Nedlouho po nástupu do třetí třetiny překvapil Čechmánka bombou z úhlu Víšek, za hostujícího brankáře však opět zaskočila branková konstrukce, což o necelé dvě minuty později při prvním přerušení hry potvrdil výrok videorozhodčího. Smůlu domácích dovršila 46. minuta, kdy opět pomohla po střele Kočího Čechmánkovi horní tyčka. Jenže Tygři zmáčkli Oceláře v jejich obranném pásmu a Plodek našel zpoza branky Klimentu, který sice netrefil puk podle svých představ, ale přece jen rozjásal domácí fanoušky.

O chvilku později Výtisk doslova "ustlal" na ledě Pabiškovi výstavním bodyčkem, byla to však jen labutí píseň bojovného moravského týmu. Při přesilovce v 52. minutě totiž Pácal nešťastně srazil Čermákovu přihrávku do cesty najíždějícímu Pletkovi a ten nekompromisně zavěsil.

Drama vrcholilo. V 54. minutě nejprve neuznali rozhodčí Třinci gól, neboť byl údajně dosažen rukou, o minutu později však Polanský po Hniličkově chybě u zadního mantinelu přece jen snížil. Postupovou definitivu však po vyhraném vhazování Podkonického zajistil v 58. minutě Pletka a odstartoval tak radost Severočechů, kteří zlomili prokletí prvního kola. Nic na tom nezměnila ani kratičká hra Třince bez brankáře.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz