• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 27.3.2007 17:00
  • Semifinále
  • stav série 1:4

Mistrovská Sparta vyřadila liberecké Bílé Tygry a je opět ve finále

27. března 2007, 17:55

ČTK

Bílí Tygři začali s vědomím, že případná porážka pro ně znamená konec sezony, hodně aktivně a před brankářem Dubou bylo od prvních vteřin rušno. Ve druhé minutě mohl otevřít skóre Plodek, ale neuspěl stejně jako jeho spoluhráči po závaru v páté minutě, kdy byl vyloučen Stehlík.

Ještě při hře ve čtyřech poprvé zahrozila Sparta, Ton se dostal do samostatného nájezdu, jeho blafák však skončil mimo Hniličkovu branku. Domácí tuto hrozbu nevzali vážně a po pár vteřinách toho litovali. Krátce po návratu Stehlíka na led se do přečíslení dva na jednoho dostali Hlaváč s Netíkem a hosté vedli.

Severočeši pokračovali v aktivní hře, která nakonec přinesla ovoce. Na trestné lavici seděl Protivný, Pletka našel zpoza branky volného Žabku, který se trefil přesně pod horní tyčku a bylo vyrovnáno. V 16. minutě se liberecký obránce mohl zapsat mezi střelce podruhé, ale v další početní výhodě šanci neproměnil. Podobně dopadl i Klimenta, opět v přesilovce, v závěru první třetiny. Duba byl ve všech případech pozorný a ve spolupráci s obránci ošemetné situace vyřešil.

V úvodu druhé části se Sparta dostala opět do vedení. Rychlé přenesení hry zakončil přesně Hlinka. O pár vteřin později mohli Hniličku překonal Langhammer a Ton, reprezentační gólman byl tentokrát pozorný. Vzápětí mohl vyrovnat Pletka, jeho sólový nájezd však skončil v Dubově lapačce. A Liberec toho litoval. Další kombinaci na jeden dotek zakončil přesnou střelou Netík a hosté vedli 3:1.

Kočímu se sice pak podařilo díky tvrdé ráně od modré snížit, ale sebevědomě hrající Sparta rychle kontrovala. Po chybě Krsteva se ve středním pásmu dostal k puku osamocený Ton a svůj nájezd jistě proměnil. Ještě více mohli duel zdramatizovat Plodek s Procházkou, po jejich kombinaci ve 44. minutě však skončil puk jen na tyčce.

Blízko k tomu, aby zápas přiblížil k jasnému konci byl Kratěna, jehož střela skončila těsně odkryté Hniličkovy branky. V 51. minutě se podruhé zapsal mezi střelce Hlinka, jenž v přesilové hře tečoval Černoškovu ránu od modré a zdálo se, že je rozhodnuto. Tygři však dokázali zásluhou Plodka bleskově odpovědět, k opětovnému snížení na rozdíl dvou branek potřebovali jen osmnáct vteřin.

V samém závěru ještě dokázal Zíb snížit při power play na rozdíl jediné branky, vyrovnat se však Liberci již nepovedlo.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Paleček (Liberec): "Gratuluji Spartě k postupu do finále. Postoupila zaslouženě, vyhrálo zkušenější a vyzrálejší mužstvo. Zlomový byl náš druhý domácí zápas, chtěli jsme vést 2:0 na zápasy, ale nepodařilo se nám to. Dalším momentem bylo nezvládnuté druhé utkání na Spartě. Dneska jsme moc chtěli se vrátit zpátky do Prahy. Vypracovali jsme si v první třetině spoustu šancí, bohužel jsme to nedali a Sparta toho bohatě využila."

František Výborný (Sparta): "Jsem šťastný, že jsme dokázali vyřadit Liberec, protože před sérií si nikdo nemyslel, že by to mohlo být 4:1 na zápasy. Důležitý byl druhý zápas v Liberci, kdy jsme vyhráli, ale nemyslel jsem si, že je porazíme pak třikrát za sebou. Diváci u nás na Spartě i v Liberci byli vynikající. Dnešní zápas měl vynikající úroveň, byl korektní. Vedli jsme 5:2, pak se to zkomplikovalo, Liberec měl spoustu šancí, které ale pochytal náš brankář Duba, třeba někdy se štěstím. Zápas byl vyrovnaný až do konce a pro lidi to bylo parádní."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz