• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 28.2.2008 17:30
  • Předkolo
  • stav série 1:3

Procházkovy góly posunuly Kladno do čtvrtfinále přes Plzeň

28. února 2008, 20:00

ČTK

Západočeši se museli ve druhém domácím utkání série obejít bez dvojice zraněných útočníků Kracíka a Adamského, ztráty však měli i hosté. V obraně chyběl Kolafa, jenž se vrátil do prvoligové Mladé Boleslavi. V brance se poprvé v předkole objevil Orct, který po nedávném uzdravení čekal na svůj návrat mezi tři tyče.

Svou připravenost musel dokumentovat již v úvodních vteřinách duelu, kdy jej vyzkoušel Důras. Poté ale bylo rušněji před Málkem, zejména díky přesilovým hrám Kladna. Opora Lasselsbergeru ale zlikvidovala velké šance Patery, nepřekonal jej ani Procházka. V 15. minutě zastavil Dresler faulem v dobré pozici Tomajka, v následné početní výhodě však trefil Bělohlav jen horní tyč.

Když v další šanci opět nepřesně zakončoval Procházka a gólem neskončila ano Tomajkova akce na začátku druhé třetiny, prosadili se domácí. Individuální akci Důrase zakončil do prázdné branky střílející Ludvík. Z vedení se však Plzeň neradovala dlouho. Přesně o čtyři minuty později byl na konci rychlé kladenské kombinace Procházka a střelou pod horní tyčku nedal Málkovi šanci.

V polovině normální hrací doby to individuálně zkoušeli Horna a Vampola, ani jeden z nich ale neuspěl. Při Benákově vyloučení tak o sobě dal opět vědět nejlepší hráč zápasu a zřejmě i série Procházka, jenž opět mířil přesně pod horní tyč. Připsal si tak již pátý gól ve vyřazovacích bojích, v nichž vládne produktivitě i tabulce střelců.

Ve 43. minutě byl blízko vyrovnání Vampola, ale mířil nepřesně. Přestože si Plzeň hrající celý duel jen na tři formace nedokázala vytvořit soustavný tlak, o gólové momenty se starali její hráči. Při hře čtyři na čtyři vyzkoušel Orcta Fabuš, ale branky se domácí fanoušci dočkali až ve 47. minutě, kdy se při signalizované početní výhodě trefil přesně Vlasák a vyrovnal na 2:2.

Vstřelený gól dodal domácím elán a mocně se pak tlačili před Orcta. Šanci na získání vedení měli při Šmachově vyloučení, ale kladenský brankář byl pozorný. V 53. minutě jej nepřekonal ani dotírající Dvořák a následně udeřilo na druhé straně. Za plzeňskou obranu se dostali osamocení Procházka s Hájkem a obránce hostí Málka bez problémů překonal. Šest minut před koncem řádné hrací doby tak museli domácí opět dotahovat náskok soupeře. Tentokrát se jim však vyrovnat nepodařilo ani při power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloslav Hořava (Plzeň): "Kladno bylo v sérii hokejovější a postup si zasloužilo. Dnes opět ukázalo svoji chytrost. Z mého pohledu se nenadřeli na gól tolik jako my. Naši hráči bojovali až do konce, nevzdali se za žádného stavu a za to jim musím poděkovat. Nemám jim co vytknout. Bohužel kladenští hráči si lehce vypracovávali šance a také je proměňovali."

Zdeněk Müller (Kladno): "Dnes jsme podali bojovný výkon. Do zápasu jsme šli s cílem ukončit sérii, což se nám podařilo. Postup jsme si zasloužili. Důležité bylo, že jsme vyhráli oba zápasy na domácím ledě a bylo jasné, že budeme potřebovat v Plzni alespoň jednou uspět. Martin Procházka hrál nejen dnes výborně, byl nejlepším hráčem série. Postup do čtvrtfinále je pro nás obrovský úspěch. V základní části jsme se dostali až na dno tabulky, druhá polovina sezony nám ale vyšla výborně. Dotáhli jsme to až do desítky, za což bych chtěl celému mužstvu poděkovat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz