• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 4.3.2008 17:25
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:0

Liberec i podruhé doma porazil mistrovskou Spartu

4. března 2008, 20:00

ČTK
Sparta i v druhém zápase postrádala nemocnou brankářskou jedničku Dubu, jeho náhradník Štefl však tentokrát v úvodu neměl tolik práce jako o den dříve. Domácí totiž nezačali tak ofenzivně, navíc hosté byli mnohem aktivnější a důraznější v útočném pásmu než v pondělí. Pinc v liberecké brance tak měl v první třetině více zákroků než jeho mladší protějšek.
    
Přesto jako první inkasoval Štefl, když jej ve 13. minutě překonal Čermák. Liberecký kapitán využil dostatek prostoru, který mu obrana soupeře dala k dispozici, a dojel si pro puk odražený od mantinelu po vlastní střele. V závěru první třetiny byl blízko druhého gólu Víšek, Štefl však jeho přesilovkovou teč zlikvidoval.
    
Ve 25. minutě dělily Spartu od vyrovnání jen milimetry. Nedvěd nejprve trefil horní tyč a Hlinka odražený puk před prázdnou brankou několikrát promáchl. Vzápětí se před Šteflem zjevil Bartovič, ale ani on gól nedal. Bílí Tygři mohli své vedení zvýšit při přesilovce čtyři proti třem a následně pět proti třem. Ani téměř minutovou dvojnásobnou výhodu však díky pozornému Šteflovi ve dvoubrankové vedení nepřetavili.
    
Fauly a následná vyloučení se ale hostům nakonec přece jen nevyplatily. V závěru druhé třetiny totiž dostali Severočeši opět výhodu dvojnásobné výhody, tentokrát 50 vteřin, a využili ji. Devět sekund před druhým odchodem do kabin prošla do branky Jirušova tvrdá střela. Liberecký bek se prosadil i ve druhém zápasu série.
    
Sparta mohla duel zdramatizovat v následných přesilových hrách, ale místo toho, aby překonala výborného Pince, sama při své početní výhodě inkasovala. Šachlovo napadání zakončil třetím gólem Bartovič a prakticky tak utkání rozhodl. Navíc vzápětí byl vyloučen Hlinka a Žabka od modré počtvrté prostřelil Štefla. Jedenadvacetiletý gólman přenechal své místo náhradníkovi Valentovi a odešel rovnou do kabiny.
    
Hosté však slovenskému brankáři chytajícímu v extralize poprvé v kariéře debut neulehčili. Na trestnou lavici putovali Nedvěd a za ním Cook, načež si Liberec v přesilovce připsal další gól. 
      
Hlasy trenérů po utkání:
    
Vladimír Čermák (Liberec):
"My jsme dnes nezačali dobře, ale díky štěstíčku, které se přiklonilo na naši stranu, a hlavně výbornému výkonu brankáře Marka Pince, jsme to utkání dovedli do vítězného konce. Jsme rádi, že vedeme 2:0."
    
František Výborný (Sparta Praha): "Dnes jsme paradoxně odehráli lepší utkání než v pondělí, ale výsledek je stejný. Série se přesouvá do Prahy. Liberec si svoji úlohu splnil na sto procent, my ne, takže teď je rukavice na naší straně. Uvidíme, jak se s tím popereme. Rozhodujícím momentem zápasu byl asi třetí gól Liberce při naší přesilovce, ale hodně důležitým i druhý devět vteřin před koncem druhé třetiny."
RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz