<
  • Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 5.3.2008 17:25
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:0

Favorit z Českých Budějovic rozhodl duel s Kladnem už v úvodu

5. března 2008, 19:05

ČTK

Jihočeši před zápasem ocenili za 500. start v extralize útočníka Viktora Hübla a proti oslabenému Kladnu se jim podařil vstup do utkání. Tým Geus Okna postrádal na jihu Čech vedle beků Ševce a Štěpánka i útočníky Martina Procházku s Tomajkem, navíc šel už po 14 vteřinách hry pykat na trestnou lavici kapitán Patera.

Mountfield si vytvořil velký tlak, Vydarený, Sailer ani Brabenec ještě neuspěli, ale 13 sekund před koncem přesilovky už českobudějovičtí fanoušci v zaplněné Budvar Aréně jásali. Kůrka projel před branku a po blafáku zamířil pod horní tyč Orctovy branky. V 7. minutě se ocitl před kladenskou brankou osamocený Veselý, ale neuspěl.

Hosté se před Turka nedostávali a v polovině úvodního dějství inkasovali podruhé. Vak v přečíslení zasekl puk, přihrál rozjetému Gulašovi a útočník, který v sezoně hostoval v Kladně, bez potíží zvýšil. Středočeši se pak ubránili při Divišově trestu a sami hráli v početní převaze po Gřegořkově nedovoleném zákroku jen krátce, protože po 40 vteřinách šel pykat i Bělohlav.

Na začátku druhé části vyzkoušel Turka bekhendem Patera, Kladno však nedokázalo pozornou jihočeskou obranu překonat ani při Hüblově trestu. Až při následném vyloučení Vydareného poprvé soupeře dostalo pod tlak, ale nejnebezpečnější byla Hájkova střela od modré čáry.

Po polovině utkání mohli domácí pojistit výhru. Květoň ale při přesilovce přestřelil, po akci Kotrly a dorážce Hudce si sudí u videorozhodčího potvrdili, že Orct chytil puk před brankovou čárou. Odkrytou branku potom měl před sebou i Vak, ale do střely mu padl obránce Nádašdi. Na druhé straně se dostal do slibné střelecké pozice bek Růžička, ale zblízka minul.

Jihočeši však měli zápas v plné moci, přestože ještě v závěru druhého dějství neproměnil možnost Hübl a na začátku třetí třetiny Orct přestál další nápor soupeře. Mountfield, jemuž zůstal po téměř dvoutýdenní pauze po skončení základní části na marodce jen útočník Hřebejk, se bez potíží ubránil v oslabení při vyloučení Vydareného a Kladno vůbec nepouštěl do šancí.

Až v 52. minutě v přesilovce pálil po Paterově přihrávce Diviš, ale jen do připraveného Turka. Za tři minuty nezamířil přesně Nedvěd. Pokusy domácích zase pochytal Orct. V 56. minutě sice nadvakrát dostal puk do kladenské branky Gřegořek, ale sudí gól neuznali, protože ho českobudějovický bek dosáhl podle nich kopnutím. Turkovi nepokazil čisté konto ani bek Pavlas. Na stavu už nic nezměnila ani Květoňova možnost a závěrečná power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Milan Černý (České Budějovice): "Bylo pro nás důležité, že jsme dali v první třetině dvě pěkné branky. I v dalším průběhu hry jsme si vytvářeli šance na to, abychom vstřelili třetí gól, který by nám dal ještě větší klid. Přestože Kladno potvrdilo kvality, do vyložených šancí jsme ho nepouštěli. Jsme rádi, že ten zápas byl s nulou a po větší pauze jsme ho zvládli."

Zdeněk Müller (Kladno): "O výsledku rozhodla první třetina, kdy jsme hráli pasivně. Domácí nás v ní přehrávali a měli hodně šancí. My jsme se od druhé třetiny zvedli a hru jsme částečně srovnali. Dostávali jsme se i do šancí, ale v koncovce jsme neměli takový důraz, abychom ty branky dali. To bylo asi rozhodující. S tím, jakou máme marodku, můžeme být od druhé třetiny s výkonem spokojení."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz