• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 7.3.2008 17:25
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:2

Litvínov vydřel výhru nad Karlovými Vary, rozhodl v nájezdech

7. března 2008, 20:23

ČTK
Domácím se parádně vydařil vstup do utkání. Již po sedmnácti vteřinách se ujali vedení, když Mensatora prostřelil Jánský. Karlovarský gólman inkasoval hned z první střely. Vzápětí navíc Severočeši hráli v oslabení, když za atak na Fraňka byl vyloučen Hluchý. Hosté však oslabení díky pozornému Mensatorovi přestáli stejně jako to následné a pak udeřili. Procházka přešel přes Švarného a rychlé přečíslení zakončil Grof přesnou střelou pod horní tyč. Vyrovnání však musel potvrdit až videorozhodčí.
    
Oba celky i nadále předváděly rychlý důrazný hokej hodný play off. Vyprodaný stadion Ivana Hlinky byl svědkem řady zajímavých situací na obou stranách, ze kterých však jako vítězové vycházeli Franěk a Mensator. Ve 14. minutě byl blízko druhého gólu Branda, který se individuálně prodral před karlovarskou branku, ale neuspěl. Podobně dopadli i hosté v závěru první třetiny, kdy hráli sto vteřin v pěti proti třem. Franěk, jenž minulý duel kvůli zranění vynechal, byl ale pozorný.
    
Západočeši ho nepřekonali ani při výhodě čtyři na tři na začátku druhého dějství a Litvínov je za to potrestal. Mensatora překvapil při přesilovce ve 27. minutě z úhlu Kubinčák. Z vedení se však domácí radovali jen čtyřicet vteřin. Prošek zachytil rozehrávku soupeře a prostřelil Fraňka. Vydřený náskok domácích tak byl rychle pryč. Navíc hosté postupně převzali iniciativu, byli důraznější v útočném pásmu a vytvořili si mírnou převahu. Šance však měli i Severočeši.
    
Vyloučení Hanzlíka ale domácí nastartovalo. Reichlovu gólovku však Mensator se štěstím zlikvidoval a ve 49. minutě musel při závaru za svého gólmana zaskakovat Duben, jenž zblokoval Brandovu střelu mířící za brankovou čáru. I nadále ale bylo rušno před Mensatorem, a to díky sérii vyloučení. Při čtyřminutovém trestu Procházky ale mířil Lukeš vedle. Jedinečnou šanci rozhodnout měl Litvínov v samotném závěru normální hrací doby, kdy hrál téměř dvě minuty proti bránící trojici. Při drtivém tlaku však trefil Jenáček pouze tyč.
    
Poprvé ve vzájemném souboji těchto týmů v play off se tak muselo prodlužovat. V nastaveném čase byly aktivnější Karlovy Vary. Rozhodnout mohli Kumstát, Melenovský či Skuhravý. Fraňka ale nepřekonali. Podobně dopadl na druhé straně i Reichel, a tak ke slovu přišly samostatné nájezdy. Drama rozhodla až devátá série, autorem vítězného gólu byl Černý. 
    
Hlasy trenérů po utkání:
    
Jaroslav Hübl st. (Litvínov):
"Já jsem v první řadě rád, že kluci zapomněli na červené oči, neopláceli a začali jsme hrát hokej. Bylo se na co dívat. Penalty byly samozřejmě loterie a já jsem rád, že jsme je zvládli. Doufám, že to zítra zopakujeme a potěšíme lidi, kteří přišli. Byl bych rád, aby se celá série protáhla co nejvíce."
    
Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Myslím, že to byl nejlepší ze zápasů v sérii. Domácím se vydařil vstup, nám se podařilo vyrovnat a bylo to dramatické až do konce. V závěru měli domácí velkou šanci rozhodnout při dvojnásobné přesilovce, my jsme poté měli šance v prodloužení. Nakonec se rozhodovalo až v penaltách, což je loterie."
RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz