• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 12.3.2008 17:25
  • Čtvrtfinále
  • stav série 4:1

Skvělý Turek a bezchybná defenziva pomohli Mountfieldu k postupu do semifinále

12. března 2008, 19:43

ČTK

Hosté se v zápase, který museli vyhrát, aby pro ně sezona neskončila, museli vyrovnat s velkou marodkou v zadních řadách. V obraně se tak objevila hned trojice nezkušených hráčů, mezi kterými byl i sedmnáctiletý extraligový debutant Gudas. Mezi beky poté figurovalo i jméno juniora Trončinského, který ještě na začátku neměl své místo v kádru a hrál spíše v první lize.

I díky tomu patřil úvod domácím. Ve 4. minutě mohl otevřít skóre osamocený Brabenec, Kopřivu v kladenské brance ale nepřekonal. Podobně dopadl o pět minut později Hudec a v první ze své série šancí Sailer. Po Bělohlavově chybné rozehrávce se mohl prosadit Veselý, ale neuspěl stejně jako v ojedinělé šanci na druhé straně Horna. V závěru první třetiny mohl otevřít skóre Sailer, ale Kopřiva jeho šanci zastavil a o pár vteřin později dokázal alespoň na horní tyč vytěsnit Novákovu střelu.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Kladno úpěnlivě bránilo a České Budějovice se snažily překonat výborného Kopřivu. A ve 24. minutě se jim to podařilo. Hudec zachytil ve středním pásmu rozehrávku hostí, prosmýkl se obranou Středočechů a vysokého gólmana prostřelil.

Vyrovnat mohli hosté o dvě minuty později. Nejproduktivnější hráč celku Geus Okna v play off Procházka se protlačil až před Turka, ale i díky Frolově faulu nedokázal svou akci úspěšně zakončit.

V následné přesilovce však místo ataku Turkovy branky bylo rušno před Kopřivou. Vak dokonce trefil tyč. V polovině normální hrací doby se trojice českobudějovických hráčů řítila na mladíčka Gudase, ale druhý gól z toho nebyl. Kopřivu následně prověřili Kotrla s Novákem, ani jim se ale zvýšit vedení domácích nepodařilo. Neuspěl ani ve 40. minutě Veselý.

Nepříznivý stav nutil Středočechy tlačit se více do útoku. Klidný Turek, jemuž Kladno nedalo v úvodních dvou zápasech série na jihu Čech ani gól, však dlouho v žádném velkém ohrožení nebyl. Obrana před ním totiž pracovala spolehlivě. Zřejmě i kvůli poměrně vysokému vstupnému nevyprodaná Budvar Arena se ale musela o výsledek strachovat. V 51. minutě vyzkoušel Turkovu pozornost Kuchler, na druhé straně mohl přiblížit domácí postupu Veselý. Neuspěl však stejně jako v 54. minutě Gulaš.

Ideální šanci vyrovnat měli hosté při následném Sičákově vyloučení, Mountfield však speciální přesilovkovou formaci Kladna ubránil. Prodloužení si poté Kladno nevybojovalo ani při power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Jandač (České Budějovice): "Musím pogratulovat našim hráčům, že zvládli utkání i celou sérii, která někdy bývá pro favorita ošidná. Myslím si, že Kladno hrálo velmi dobře, ačkoliv výsledek 4:1 na zápasy vypadá jednoznačně. My jsme se ale hodně nadřeli. V play off to ale takhle chodí. Já jsem hlavně rád, že jsme zvládli první dvě utkání doma po dlouhé pauze. Nevěděli jsme, co to s námi udělá. Potýkali jsme se ale s produktivitou. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale nechávali jsme Kladno ve hře. To se stalo i dnes, kdy jsme ve druhé třetině měli několik vyložených šancí, ze kterých jsme mohli dát gól, po kterém bychom byli klidnější."

Zdeněk Müller (Kladno): "Když zhodnotím celou sérii, tak určitě postoupil favorit. My jsme ale asi výkonem nezklamali a myslím si, že jsme byli důstojným soupeřem. Klíčovým momentem série byl asi druhý zápas u nás, který České Budějovice dokázaly vyhrát. Naši hráči ale za sezonu zaslouží pochvalu, protože v prosinci jsme byli poslední a nakonec jsme se dostali do play off a zvládli i předkolo. Klobouk dolů."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz