• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 12.3.2008 17:25
  • Čtvrtfinále
  • stav série 4:1
3 : 2
konec po prodloužení 1:1, 0:1, 1:0 - 1:0

Slavia udolala Třinec v prodloužení, semifinále si zahraje proti Liberci

12. března 2008, 19:46

ČTK

Třinec se hned v úvodu pokusil zaskočit domácí Slavii náporem a jeho aktivita přinesla brzy své ovoce v podobě vedoucího gólu. Nejprve se v krátkém sledu objevil ve dvou výtečných příležitostech Steber, poté i Výborný, ale radost jim překazil gólman Svoboda. Chvilku nato však musel na trestnou lavici útočník Růžička a Oceláři ho poslali zpět na led již za 45 sekund po pohotovém zakončení Polanského z mezikruží.

Za necelou minutu se provinil proti pravidlům Tomica a nebezpečná hra vysokou holí mu vynesla dokonce čtyřminutový pobyt na lavici hanby. S dlouhým oslabením však přišla paradoxně také první vyložená šance Pražanů, v níž Beránek skvěle našel před Vojtkovým brankovištěm Vondrku, jenž svou teč namířil těsně vedle pravé tyčky. Následně hosté uzamkli bránící čtveřici před Svobodou a Polanský napálil z kruhu pro vhazování horní tyč.

Hned nato ovšem Oceláři špatně vystřídali, Novák našel zapomenutého Hrušku, který rychlým manévrem oklamal Vojtka a bylo vyrovnáno. Právě úspěšný střelec vymyslel ve 12. minutě další velkou příležitost domácích, když po souhře s Beránkem počkal s přihrávkou na dojíždějícího Vondrku, jenž však tváří v tvář Vojtka neprostřelil. Odpovědí Třince byla Tomíkova obrovská šance při dorážce, s níž si poradil Svoboda, ale poslední slovo si vzal znovu Hruška, když v 18. minutě napálil pravou Vojtkovu tyč.

Ve druhém dějství vyložených příležitostí ubylo, hra však byla nadále vyrovnaná a Třinec získával chvilkami navrch zásluhou nedisciplinovanosti domácích. Ve 29. minutě Svobodu hodně vystrašila Skořepova dorážka, ale opora domácích si přece jen poradila. Poté zahrozila Slavia opět v oslabení, Beránkovi sice v koncovce přečíslení dvou na jednoho spolu s Vondrkou nesedla střela podle představ, puk však nakonec jen těsně minul pravou Vojtkovu tyčku.

Vzápětí se v útočném pásmu usadili Oceláři a ve 31. minutě znovu vedli: obránce Výborný nahodil od modré čáry puk na branku a ten skončil v síti, neboť Svoboda ho přes klubko hráčů před sebou neviděl. Se Slavií mohlo být o tři minuty později ještě hůře, ale Barinka ve velké šanci minul odražený puk od zadního hrazení, když mohl lehce zamířit do odkryté branky za povyjetým Svobodou. Prostřední dvacetiminutovku končila přesilovkou Slavia, těžkou ránu Kadlece však bezchybně lapil Vojtek.

Početní výhodu si tak Pražané přenesli do třetí třetiny, dokonce si na 23 sekund vynutili její zdvojnásobení a přestože svým počínáním nebyli pro Vojtka nijak nebezpeční, stihli vyrovnat. Pouhých 18 vteřin před koncem jednoduché přesilovky napřáhl k první vážnější ráně Růžička, Vojtkovi úspěšně clonil ve výhledu Sup a bylo vyrovnáno. Ve 49. minutě po Hruškově akci pálil Kadlec, Vojtek si však poradil, stejně dobře si vedl i Svoboda proti Tomíkově pokusu.

Slavia stupňovala svůj tlak, ostřelovala Vojtka ze všech stran a úhlů, a byla na ní patrná snaha rozhodnout v základní hrací době, zřejmě i pod tíhou vzpomínky na druhý duel, který pro sebe v nájezdech získali Oceláři. V 55. minutě to dvakrát během pár vteřin zkoušel bekhendem Bednář, ale marně. Minutu a půl před koncem mohl naopak na druhé straně rozhodnout Moravec, Svoboda byl však pozorný. I proto se stav 2:2 do konce 60. minuty již nezměnil a na řadu přišlo prodloužení.

V jeho úvodních vteřinách mohl rozhodnout Hruška, když se prohnal kolem Sekeráše, ale tísněn zakončil pouze vedle. Na druhé straně prováhal obrovskou šanci Barinka. Slavia však využila toho, že hosté to měli dál na svou střídačku, po rychlé předávce puku se dostal tváří v tvář Vojtkovi Klepiš a v čase 65:44 precizním blafákem rozhodl.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Růžička (Slavia Praha): "Zápasy byly velice vyrovnané a Třinec hrál velmi dobře. Věděli jsme, že nás čeká strašně těžký soupeř. Myslím, že rozhodly zápasy v Třinci. Tím, že to bylo 3:1, tak jsem už ráno trošku tušil, že na nás bude ležet tíha dohrát to do konce. Třinec byl hrozně nebezpečný, my jsme se sice snažili a bojovali, ale ve srovnání s výkony při třetím a čtvrtém utkání v Třinci to nebylo ono.

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Věděli jsme, že toto utkání je buď a nebo, ale chtěli jsme se samozřejmě ještě vrátit domů, i proto, že diváci jsou tam skvělí. Hrozně jsme o to usilovali a kluci předvedli výborný výkon. Gól jsme pak sice dostali po naší chybě, ale za výkon nemohu hráčům nic vytknout. Měli jsme tam předtím velkou šanci, kdy Barinka nedal a Svoboda výborně reagoval. Pak jeden hráč střídal, v té situaci tam chyběl a Klepiš to udělal s klidem. Postupuje Slavia a já jí gratuluji. U nás sehrála výborná utkání, velmi chytře a takticky, což asi rozhodlo."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz