• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 22.3.2008 17:25
  • Semifinále
  • stav série 2:0

Energie znovu skórovala v poslední vteřině, Mountfield i tak slaví druhou výhru

22. března 2008, 19:02

hokej.cz redakce

Západočeši se dnes museli obejít bez dvojice zraněných útočníků Hluchého a Melenovského, jejich výkon to ale výrazněji neovlivnilo. V úvodu se sice museli hosté vyrovnat s počátečním náporem Českých Budějovic, který podpořilo i vyloučení Skuhravého, brankář Mensator byl ale pozorný.

Karlovarský gólman měl opět více práce než jeho protějšek Turek, poradil si ale i se Sailerovým pokusem ve třetí minutě. Turka v polovině první třetiny prověřil hned dvakrát Milan Procházka, ani on však skóre neotevřel. Domácí získali více ze hry až díky sérii vyloučení soupeře, dvakrát si dokonce zahráli krátce jen proti bránící trojici. Gól však dát nedokázali.

Blízko otevření skóre byl naopak Košťál, jehož brejk po Sailerově zaváhání ale Turek zlikvidoval. Na druhé straně na Mensatora nevyzrál ani osamocený Hřebejk. Na začátku druhé třetiny si hru v početní výhodě poprvé vyzkoušeli i Západočeši, ani oni ale nebyli úspěšní. Nejblíže tomu byl Bílek, trefil však jen připraveného Turka. Při Grofově vyloučení měl hned dvě šance Šimánek; nejprve jej ale vychytal Mensator, podruhé nemířil přesně.

V polovině normální hrací doby se do přečíslení dva na jednoho dostali hráči Energie, Skladaného nepřesný pokus však Turka jen lehce vystrašil. Následně si oddychl Mensator, neboť Hřebejkova střela skončila na horní tyčce jeho branky. Ve 37. minutě dokonce při vlastním oslabení ohrozil karlovarského muže s maskou po Dubnově chybě osamocený Sailer, ani on ale neuspěl.

Bezbrankový stav nutil oba týmy maximálně dbát na obranu a zjednodušit hru ve vlastním pásmu. Hosty však brzdil vysoký počet vyloučených a za osmý prohřešek podle pravidel zaplatili brankou. Před Mensatorem se objevil osamocený Vydarený a stejně jako v pátek otevřel skóre. Zatímco v prvním duelu se trefil už v sedmé, dnes až v 51. minutě.

Hosté se tak museli více nutit do útoku. Než se však k možnému náporu vůbec dostali, inkasovali podruhé. Mensatora překonal Kůrka, přiblížil tak Mountfield k druhé výhře v sérii a rozjásal do té doby poněkud chladné diváky. Karlovy Vary dokázaly snížit až vteřinu před koncem, kdy se v přesilovce podpořené hrou bez brankáře prosadil Řezníček.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Jandač (HC MOUTFIELD České Budějovice): "Bylo to daleko urputnější utkání než to včerejší a vzhledem k tomu, že se to vyvíjelo tak, že nepadl ani gól, tak s narůstajícím časem všichni tušili, že rozhodne první gól. My jsme ho, bohudík, dali a to zápas rozhodlo. To, že padá málo branek, se dalo čekat. Je to semifinále a narazily na sebe kvalitní týmy s kvalitními systémy, které se navíc znají navzájem. Nedá se předpokládat, že by někdo někoho válcoval, což trochu divně někdo snad předpokládá. Takhle to v play off chodí, nejsou to brankové hody."

Zdeněk Venera (HC Energie Karlovy Vary): "Z mého pohledu to bylo velice kvalitní, vyrovnané utkání, ve kterém nejlepšími hráči byli brankáři obou mužstev. Bylo jasné, že kdo dá první gól, asi zápas vyhraje. My jsme to bohužel nebyli, přestože jsme si stejně jako včera nějaké šance vytvořili a měli jsme i samostatný nájezd. V koncovce nám ale chybělo trochu štěstíčka. Domácí nám toho ale stejně jako v prvním zápase moc neumožnili a brankář Turek chytá výborně."

Výsledek druhého semifinále Česká pojišťovna play off O2 extraligy:

HC MOUNTFIELD ČESKÉ BUDĚJOVICE - HC ENERGIE KARLOVY VARY 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 51. Vydarený (Gulaš), 57. Kůrka (V. Hübl) - 60. Řezníček (Skuhravý).
Rozhodčí: Mikula, R. Polák - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 5:8, navíc Mudroch (K. Vary) 10 min.
Využití: 1:1.
Diváci: 6421 (vyprodáno).
Stav série: 2:0.
Sestavy:
HC MOUNTFIELD České Budějovice:
Turek - Mucha, Gřegořek, Toman, Vydarený, Sičák, Frolo, F. Novák - Hudec, Brabenec, Sailer - Hřebejk, Šimánek, Kotrla - Gulaš, Vak, Veselý - Kůrka, V. Hübl, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.
HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Pech, Kristek, Milan Procházka - Zucker, V. Polák, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Nejbližší program Česká pojišřovna play off O2 extraligy:

Neděle 23. března - 3. zápas:

18:25 Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha

Pondělí 24. března - 4. zápas:

17:25 Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz