• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 24.3.2008 17:25
  • Semifinále
  • stav série 2:2

Liberec podruhé porazil doma Slavii a srovnal semifinále na 2:2

24. března 2008, 19:05

ČTK

Pražané ve druhém zápase na severu Čech opět postrádali kapitána Beránka. Po předešlé porážce navíc kouč Růžička udělal výrazné změny v sestavě a v úvodu to jeho svěřencům svědčilo. Liberec se totiž vůbec nedostal k tradičnímu domácímu tlaku a myslel hlavně na defenzivu. Slavia však Pince překonat nedokázala a poté inkasovala jako první. Plodek našel před Svobodovou brankou osamoceného Víška, který otevřel skóre.

O rychlou odpověď se mohl postarat Bednář. Nejlepší střelec týmu v základní části však trefil pouze tyč a nerozšířil tak svou chudou bilanci v play off, ve kterém se prosadil pouze jednou. Následující minuty už patřily domácím. Svobodu prověřili Pletka se Šachlem a prvně jmenovaný se v 18. minutě postaral i o druhý gól, když vleže doklepl za brankovou čáru opakované Čermákovy pokusy.

Hosté mohli snížit ve druhé třetině při své první přesilové hře, Pince však výrazněji vystrašil až Micka při následné hře Slavie v oslabení. Nejlepší střelec hostů v sérii však neuspěl stejně jako ve 31. minutě Bednář, jehož liberecký gólman vychytal. Kouč Růžička se pokusit zvrátit vývoj zápasu dalšími změnami v sestavě, ale ani ty nezlepšily produktivitu jeho svěřenců.

Jak se zakončují individuální akce ukázal hostům ve 39. minutě Nedorost, který se dostal až před Svobodu a opakovaným pokusem jej potřetí překonal. Stejně jako Pletka při předešlé brance zakončoval vleže. Slavia tak po dvou třetinách prohrávala 0:3 a byla blízko ke druhé porážce znamenající vyrovnání série.

Navíc nejzaměstnanějším hráčem na ledě byl i nadále Svoboda, nejlepší hráč Slavie. Při Mickově vyloučení si připsal výborné zákroky proti Pabiškovi a Blatnému. Když jej ve 46. minutě Pabiška překonal, neuznali rozhodčí gól Liberce pro předcházející Šachlův faul. Oba týmy poté duel, který tentokráte nebyl poznamenám častými vyloučeními, spíše jen dohrávaly. Všem hráčům totiž bylo jasné, že o jeho osudu je už rozhodnuto a že se oba týmy utkají ještě nejméně dvakrát.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Čermák (Liberec): "Bylo to pro nás důležité utkání a jsem rád, že jsme ho zvládli. Byli jsme důrazní, plnili jsme si svoje úkoly a znovu jsme ve hře. Začíná se prakticky od nuly. Doma jsme byli důraznější a šťastnější v koncovce, stejně jako na tom byla Slavia v Praze."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Myslím si, že duch napínavých a zajímavých utkání pokračuje. Domácí dnes vyhráli zaslouženě, šli za tím více než my. Hráli agresivnější, vyhrávali osobní souboje a myslím si, že především jejich důraz rozhodl o osudu zápasu. Jeden vstřelený gól ve dvou zápasech v Liberci je na takový tým, jaký máme, málo. Nebyli jsme schopni prosadit se střelecky, což se projevilo i na výsledcích."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz