• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 28.3.2008 17:25
  • Semifinále
  • stav série 3:2

Jihočeši udrželi domácí neporazitelnost v play off a mají na dosah postup do finále

28. března 2008, 19:21

hokej.cz redakce

Hokejisty Českých Budějovic dělí jediná výhra od postupu do finále extraligy. V dnešním pátém semifinálovém utkání vítěz základní části zdolal Karlovy Vary 3:2 v prodloužení, o čemž ve třetí minutě nastavení rozhodl Ondřej Veselý. Mountfield i potřetí v sérii uspěl doma a může semifinále ukončit v neděli v Karlových Varech.
    
Jihočeši postrádali nadále útočníka Květoně, do sestavy se naopak vrátil bek Vydarený a nastoupili i Sičák s Hudcem, kteří utrpěli šrámy ve středečním čtvrtém utkání v Karlových Varech. Kouč Jandač zamíchal složením útočných formací, jeho protějšek Venera naopak vítěznou sestavu z domácích zápasů neměnil. Na marodce má jen útočníka Hluchého.
    
Hned po několika vteřinách vyslal Dobroň z dálky střelu na Turka, který se vrátil do branky místo svého náhradníka Chábery, ale začátek byl jinak opatrný. Ve třetí minutě se dostal do dobré střelecké pozice před brankou Gulaš, ale Mensator byl na místě. Od 9. minuty hráli domácí po trestu pro Proška přesilovou hru, ale až v jejím závěru a navíc nepřesně pálil Šimánek.
    
Pro Mountfield nadějné přečíslení dvou na jednoho skončilo tak, že Gulaš neprostrčil puk na Mertla. Vzápětí šel pykat Kotrla, ale Energie se neprosadila stejně jako při následném trestu Tomana. Právě českobudějovický bek se v 18. minutě po návratu z trestné lavice dostal do sóla, jenže přestřelil. Hosté se do vyložené šance nedostali.
    
Po 20 vteřinách druhého dějství se ale ujali Západočeši vedení díky kuriózní brance. Skuhravý zprava z úhlu nahodil na branku puk, ten Turkovi propadl a pomalu se dokutálel za brankovou čáru. Odpověď domácích ale byla hodně rychlá a za 37 sekund slavili vyrovnání. Mertl zůstal osamocený před Mensatorem a zaznamenal svou první trefu v letošním play off. Následně hráli domácí 28 vteřin v pěti proti třem, ale neuspěli a už ve čtyřech navíc mohli inkasovat. Do sóla se dostal Kraft, ale Turka nepřekonal.
    
Karlovy Vary zatlačily soupeře při své krátké přesilovce, ale Polák, Pech ani Němec neměli přesnou mušku. V 29. minutě vyjel zpoza branky Mertl, ale bekhendem na karlovarského gólmana nevyzrál. Hosté se pak ubránili při Dobroňově trestu, při Dubnově už nikoliv. Vydareného střela od modré čáry si v 36. minutě našla cestu k levé tyči Mensatorovy branky.
    
Na přelomu druhé a třetí části nevyužili domácí Zuckerovo vyloučení, s jeho vypršením nepřekonal Mensatora zblízka Hudec. Potom pykal za vyhození puku do hlediště Kristek, ale hostující gólman Vydareného bombu vyrazil. Českobudějovický Brabenec však strávil na trestné lavici jen šestnáct sekund, protože v 47. vyrovnal po Pechově ideální přihrávce do prázdné branky Kumstát.
    
V početní výhodě domácích neuspěli Vydarený a Vak, velkou možnost pak promarnil při plném počtu hráčů na ledě v 52. minutě Mertl. Hosté hráli ještě oslabení po trestech pro Skuhravého a Skladaného, ale uhájili nerozhodný stav. Pro Mensatora byla v té době nejnepříjemnější Šimánkova teč.

Prodloužení pak neodvrátil ani výpad první karlovarské řady. V nastavení nejdříve těsně minul Toman, ale ve třetí minutě po Frolově uvolnění z levé strany překonal Mensatora střelou z úhlu osamocený Veselý.

Výsledek pátého semifinále Česká pojišťovna play off O2 extraligy:

HC MOUNTFIELD ČESKÉ BUDĚJOVICE - HC ENERGIE KARLOVY VARY  3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
    
Branky a nahrávky: 21. Mertl (Toman), 36. Vydarený (Toman), 63. Veselý (Mucha) - 21. Skuhravý (Kumstát), 47. Kumstát (Pech).
Rozhodčí: Šindler, Šír - Pešek, Šátava.
Vyloučení: 4:10, navíc Vydarený - Zucker oba 10 min.
Využití: 1:0.
Diváci: 6421 (vyprodáno).
Stav série: 3:2.
    
Sestavy:
    
HC MOUNTFIELD České Budějovice
: Turek - Mucha, Gřegořek, Toman, Vydarený, Sičák, Frolo, F. Novák - Hudec, Brabenec, Sailer - Mertl, Vak, Veselý - Kůrka, V. Hübl, Hřebejk - Gulaš, Šimánek, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
    
HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Zucker, Pech, V. Polák. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Nejbližší program Česká pojišťovna play off O2 extraligy - semifinále:

Sobota 29. března - 5. zápas:

17:25 Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha (ČT 2)

Neděle 30. března - 6. zápas:

17:25 Energie Karlovy Vary - HC MOUNTFIELD České Budějovice (ČT 2)

Pondělí 31. března - případný 7. zápas:

20:15 HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec (ČT 4 SPORT)

Úterý 1. dubna - přípdaný 7. zápas:

17:25 HC MOUNTFIELD České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary (ČT 2)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz