• Baráž o extraligu
  • 15.4.2008 17:30
  • O udržení
  • stav série 2:1

V baráži o extraligu jde do vedení Mladá Boleslav, opět porazila Ústí s čistým štítem

15. dubna 2008, 17:52

hokej.cz redakce

Domácím vyšel skvěle vstup do zápasu a už v 65. vteřině utkání Mladoboleslavští jásali, když Jindrovu střelu od modré čáry tečoval Mikulík. V sedmé minutě usedl právě střelec úvodního gólu na trestnou lavici a Ústí si vytvořilo v početní převaze velký nápor. Gólmana Růžičku ale Špirko ani Janků nepřekonali.
    
Potom při signalizované výhodě nevyužil další možnost Severočechů Káňa, po skončení oslabení se dostali do přečíslení domácí, ale Schnabel najíždějícímu Eiseltovi nepřihrál přesně. V 17. minutě fauloval unikajícího Eiselta Zápotočný a z nařízeného trestného střílení zvýšil kapitán Král. Přikryla překonal mezi betony. 
    
Do druhého dějství nahradil Přikryla v ústecké brance Zikmund, ale než si stačil sáhnout na puk, kapituloval také. V 23. minutě po Eiseltově akci prostřelil hostujícího náhradníka mezi betony opět Mikulík. Severočeši se snažili odpovědět, ale Špirkovu střelu Růžička bez potíží kryl a Hašek minul branku.
    
Domácí pak hráli téměř čtyři minuty přesilovku, z toho 11 vteřin v pěti proti třem, další branku ale nepřidali. Eiseltovu teč Mockovy střílené přihrávky Zikmund chytil. Mikulíkovi pak v dalším průběhu hry zabránil v možnosti dovršit hattrick Evanův faul. Růžičku pak nepřekonal v závaru Mrázek a Mladoboleslavští si drželi před závěrečnou dvacetiminutovkou bezpečný náskok.
    
Na začátku třetí třetiny otestoval Růžičku z úhlu Janků, na druhé straně střílel z mezikruží Mikulík. Mladoboleslavští ale kráčeli k vítězství, protože tým kouče Votruby nezužitkoval ani přesilovku při trestu Gajovského. V 45. minutě gólmana Růžičku nepřekonali ani Nedorost s Mrázkem.
    
Zvýšit náskok domácích mohl vzápětí Gajovský a devět minut před koncem přestřelil v úniku Handlovský. Zikmund lapačkou chytil i Drábkův pokus od modré čáry. Zkorigování stavu nepřinesly ani dvě přesilové hry hostů, kteří při té druhé sáhli čtyři minuty před koncem k power play. Už při plném počtu mladoboleslavských hráčů na ledě dovršil výsledek 110 vteřin před koncem do prázdné branky Nouza.

Hlasy trenérů po utkání:

Leo Gudas (Mladá Boleslav): "Zápas byl stejný jako ten v Ústí. Hráli jsme dobře kromě pár okamžiků v první třetině, kdy jsme měli trošku hluchý prostor. Jinak jsme předvedli velice dobrý defenzivní výkon a soupeře jsme k ničemu nepustili, což rozhodlo. Rychlý gól nám trošku nahrál, na začátku druhé třetiny se náš výkon taky zlepšil. Góly zvednou sebevědomí hráčů. Martin Růžička chytal výborně a mužstvo mu taky pomohlo k tomu, že dva zápasy nedostal ani gól."

Vladimír Evan (Ústí nad Labem): "My jsme obdrželi opět strašně rychle gól a od toho se odvíjela hra. My jsme hráli v první třetině slušně, a přestože jsme měli víc šancí, tak jsme prohrávali 0:2. Po třetím gólu Boleslav kontrolovala výsledek a my jsme si nic nevytvořili. Pro nás je alarmující, že jsme za dva zápasy nedokázali dát branku, a v prvním zápase, který jsme vyhráli 4:0, dal tři branky Róbert Krajči. Jsme v nějaké křeči a nedokážeme dát kontaktní gól, který by nás nastartoval. Výborně chytá brankář Růžička, za stavu 0:1 nám vázne kombinace a nemůžeme dát ani z šancí gól. Mladá Boleslav je teď v obrovské výhodě, předvedla dva výborné výkony. Hraje se nicméně na čtyři vítězství. Musíme zapracovat na psychice, čtvrteční zápas bude velice důležitý."

Výsledek třetího utkání baráže o O2 extraligu:
    
BK MLADÁ BOLESLAV - HC SLOVAN ÚSTEČTÍ LVI  4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
    
Branky a nahrávky:
2. Mikulík (Jindra), 17. Král z trestného střílení, 23. Mikulík (Eiselt), 59. Nouza (Král).
Rozhodčí: Šindler, Šír - Kis, Padevět.
Vyloučení: 8:4.
Bez využití.
Diváci: 5000.
Stav série: 2:1.
    
Sestavy:
    
BK Mladá Boleslav: M. Růžička - Bauer, Schnabel, Drábek, Lukáč, D. Mocek, Jindra, Kolafa, Mazanec - Nouza, Král, Gombár - Boháč, T. Sýkora, Šebesta - Fiedler, Mikulík, Eiselt - Gajovský, Rod, Handlovský. Trenéři: Kaňkovský a Gudas.
    
HC Slovan Ústečtí Lvi: Přikryl (21. Zikmund) - A. Novotný, Zápotočný, Němeček, J. Evan, Zeman, Hořava, Pojkar, Vágner - Janků, Pazourek, Hašek - Čaloun, T. Martinec, A. Nedorost - V. Novák, T. Káňa, F. Mrázek - Špirko, Šagát, Klobouček. Trenéři: Votruba a V. Evan.

Nejbližší program baráže o O2 extraligu:

Čtvrtek 17. dubna - 4. zápas:

17:30 BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi

Sobota 19. dubna - 5. zápas:

17:30 HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz