<
  • Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 22.2.2009 17:00
  • Předkolo
  • stav série 1:0

Vítkovice zvládly vstup do předkola play off a porazily Liberec

22. února 2009, 19:33

ČTK

Sérii Vítkovic s Libercem otevřela ve druhé minutě tvrdá Hubáčková střela z mezikruží, která ovšem proletěla několik centimetrů vedle branky soupeře. Oba týmy ovšem až na pár výjimek odehrály úvodní třetinu opatrně a výrazných příležitostí bylo jen málo.

V 8. minutě se za obranu hostů dostal Svačina a po následném faulu Jareše bylo nařízeno trestné střílení. Při něm si Burger sice finského gólmana Tygrů dokázal položil na led, Leinonen mu ovšem kličku překazil rukavicí. Ve 13. minutě došlo na první přesilovou hru hostů a v ní i na první branku série. Pletkovu střelu dorazil z bezprostřední blízkosti Pavel Kašpařík a poslal hosty do vedení.

Inkasovaný gól domácí hokejisty probudil a ti výrazně přidali na aktivitě. Vidět byl v několika příležitostech zejména Burger, nicméně vítkovičtí hokejisté nedokázali vyrovnat ani v početní výhodě.

Těsný náskok ovšem Tygrům nevydržel dlouho. Liberečtí se v první polovině prostřední části dopustili několika faulů a domácí mužstvo je potrestalo. Ve 26. minutě se tvrdou ranou od modré čáry, zřejmě tečovanou, trefil obránce Jurečka a vyrovnal na 1:1. O necelé tři minuty později pak současně s návratem vyloučeného obránce Žabky tvrdě napřáhl Krstev a i jeho dělovka si našla cestu až do sítě - 2:1.

Obrat v zápase se na vítkovických hokejistech pozitivně podepsal a i další minuty byly v jejich režii, nicméně třetí branky se ostravská ČEZ Aréna nedočkala. Postupně se ovšem hra vyrovnala a ve slibných pozicích se objevili opět i hosté. Kašpařík ovšem zblízka zamířil vedle, Nedvědovu ránu bez přípravy vykryl Štěpánek betonem.

Úkol domácího mužstva v poslední třetině byl více než zjevný - hlavně neinkasovat. A tak se po šanci Burgra se Strapáčem ze 44. minuty vítkovičtí hokejisté začali soustředit převážně na obranu a snaha tvořit zůstala na hostech. V 50. minutě u Štěpánka operovala Nedvědova řada, liberecký kapitán ale pálil vedle. O tři minuty později tvrdě střílel Pletka, s jeho ranou si vítkovický gólman poradil vyrážečkou.

Ostravané ale hosty do ničeho vážného nepustili, a tak došlo až na téměř dvouminutovou power play. V ní se však Tygři neprosadili, naopak Hubáček zpečetil v poslední minutě vítězství domácího mužstva střelou do prázdné branky hostů.

Hlasy trenérů po utkání:

Alois Hadamczik (Vítkovice): "Dnes jsme sehráli kvalitní utkání. Dobře jsme se pohybovali, rychle bruslili a z toho vycházely fauly libereckých obránců. Na přesilovky jsme se zaměřili a dali jsme z nich dvě branky. Naši hráči byli ukáznění, vycházeli jsme ze zajištěné obrany podpořené velmi dobrým výkonem brankáře Štěpánka."

Jaroslav Nedvěd (Liberec): "Docela dobře jsme sehráli první třetinu, kdy se nám podařilo pokrýt střední pásmo a dostali jsme se i do vedení. V dalším průběhu jsme byli asi osmkrát vyloučeni a to nám ubíralo hodně sil. Nedostali jsme se už do takového tempa, v jakém jsme odehráli první část. Inkasovali jsme jednu branku v přesilovce, druhou současně s jejím koncem a třetí branka přišla až za stavu, kdy už jsme museli hrát vabank. Kluci podali obvyklý výkon, na jaký jsme zvyklí. V zítřejším zápase to ale musíme napravit."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz