• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 7.3.2009 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:3

Zlín poprvé porazil Spartu a vynutil si pátý čtvrtfinálový duel

7. března 2009, 18:40

ČTK

V brance Zlína se po předešlých třech porážkách poprvé v sezoně představil místo juniora Sedláčka zkušenější Biegl. V úvodu měl ale více práce jeho protějšek Přikryl. Již po 23 vteřinách mohl otevřít skóre Leška, centr první zlínské formace ale jen potvrdil, že tragická koncovka je hlavním problémem domácích hráčů.

Svěřenci kouče Venery, jenž na rozdíl od pátku nasadil do hry od počátku kompletní čtyři pětky, se ale nakonec do vedení přece dostali. V 7. minutě otevřel skóre Vlach. Z vedení se však Moravané radovali jen 34 vteřin. Linhart hasil chybu svého partnera v obranné dvojici Bořuty faulem na Netíka a rozhodčí nařídili trestné střílení, které sám postižený bezpečně proměnil.

Oba celky si následně vyzkoušely hru v početní výhodě. Zlín, který Spartě v této herní činnosti v sérii ještě branku nedal, neuspěl ani tentokrát. Pražané byli mnohem úspěšnější. Sice nevyužili krátkou třináctivteřinovou přesilovku pět na tři, ale pokračující klasickou výhodu už ano. Výborný si připsal pátý čtvrtfinálový gól.

Na začátku druhé části si ale již domácí konečně zapsali do statistik využitou přesilovku. Rozhodčí jim podruhé v duelu nabídli převahu pěti proti třem, kterou Leška využil. V pokračující "normální" početní výhodě navíc Zlínu zajistil vedení pohotovou dorážkou Andrašovský. Berani tak otočili stav zápasu v rozmezí 45 vteřin.

Přidat čtvrtý gól mohli Andrašovský, Kubiš nebo Čech, Přikryl však byl jednoznačně nejlepším sparťanem na hřišti. Rušno bylo ale chvílemi i před Bieglem, i když na hostech bylo vidět, že jsou spokojeni s vývojem série a klidně si zahrají i pátý duel.

Možná i proto si Podlešák dovolil v rychlém pěstním souboji poslat na led Kučného a v klidu odjet do kabin. Broš zase skokem plavmo naznačil, že podle něj zlínští hráči simulují, za což dostal osobní trest.

Sparta se poté ještě snažila s výsledkem něco udělat, její útočná aktivita však nebyla taková jako v pátek. Domácí naopak posunul blíže k premiérové výhře Kubiš, jenž se dostal za obranu hostů a překonal Přikryla počtvrté.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Venera (Zlín): "Zápas nám vyšel po všech stránkách. Nechtěli jsme, aby série skončila 4:0 pro Spartu. Myslím si, že všichni museli vidět, že celé mužstvo se maximálně odevzdalo pro co nejlepší výsledek. Snažili jsme se nemyslet na stav série a odměnit fanoušky za to, jak nás v pátek podporovali, i když se nám nedařilo. V předešlých zápasech jsme vyzkoušeli všechno možné, dělali jsme změny v sestavě, proto jsme dnes sáhli k tomu poslednímu a nasadili Radka Biegla. Doufali jsme, že bude mít větší štěstí a vyšlo to."

Marian Jelínek (Sparta): "Zápas pro nás začal dobře. Sice jsme prohrávali, ale pak jsme se dostali do vedení 2:1. Ve druhé třetině byla klíčová dobře sehraná přesilovka Zlína pět na tři a následně pět na čtyři, kdy nám soupeř odskočil. Pak jsme inkasovali čtvrtý gól ve chvíli, kdy jsme se snažili vyvinout tlak."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz