• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 5.3.2009 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:1

Pardubice druhý zápas doma zvládly a vyrovnaly sérii s Plzní

5. března 2009, 19:47

ČTK

Lasselsberger nastoupil bez útočníka Kracíka, který po zranění nohy z předkola s Třincem ve středu hrál, ale úvodní čtvrtfinále nedokončil. Západočeši nasadili jen tři útoky, stejně jako domácí, protože čtvrtá formace se na ledě objevila jen jednou. Domácí dávali jasně najevo, že chtějí vyrovnat stav série. Blažek s Tvrdíkem ale ve druhé minutě puk v závaru před brankou přes Cháberův beton neprotlačili.

Pardubice pak pykaly za špatné střídání, ale po Pivkově přihrávce mohl v oslabení otevřít skóre Divíšek, jenž sám před brankou bekhendovým zakončením neuspěl. Lašáka na druhé straně ohrozili Benák a Straka. V sedmé minutě nejdříve po Somíkově ideální nahrávce Havíř zblízka minul, ale vzápětí už od modré čáry pálil přesně a dostal Východočechy do vedení. Za 98 vteřin navíc z levé strany prostřelil Cháberu i Starý. Tentýž hráč ještě v 13. minutě dalším pokusem těsně minul.

Plzeň začala více střílet a v 15. minutě i snížila. Vostřák projel na levé straně do útočného pásma a vymetl levý horní roh Lašákovy branky. Za 16 vteřin ale našel Tvrdík mezi kruhy nehlídaného Lojka a ten vrátil svou první trefou v české extralize Pardubicím dvoubrankový náskok. Při Divíškově vyloučení neuspěl proti Lašákovi střelou zápětím Straka ani tečí Benák. V 19. minutě vybruslil před branku Matějovský a trefil horní tyčku. V závěru úvodního dějství ještě rozzlobil domácí střídačku Smrekův zákrok rukama na Čáslavovu hlavu, který zůstal bez trestu.

Do druhé části nahradil Cháberu v hostující brance Francouz, který si tak odbyl premiéru v play off. Nehrál ani bek Smrek, který si převlečen do civilu ledoval ruku, a místo něj naskočil Dresler. Plzeň hrála přesilovku po Lojkově faulu, ale po akci Divíška s Pivkem musel zasahovat vyrážečkou plzeňský náhradník. V pokračující výhodě netrefil prázdnou branku Kovář. Při Čáslavově trestu si hosté žádnou šanci nevypracovali.

Domácí se dostali do početní výhody poprvé v 27. minutě a Dreslera následoval vzápětí na trestnou lavici i Dvořák, ale Západočeši se 82 sekund ve třech proti pěti ubránili. Domácí se neprosadili ani při Dvořákově trestu, ale drželi si dvoubrankový náskok, který nezmírnil při signalizovaném vyloučení Pácal.

Na stavu se nic neměnilo ani v závěrečné části. Východočeši ustáli bez větších potíží vyloučení útočníka Koláře a přes svůj obranný val hosty nepouštěli do šancí. Nebezpečná byla až v 49. minutě Čakajíkova rána, kterou Lašák vytěsnil se štěstím. Pět minut před koncem měl možnost Vlasák, ale na pardubického gólmana nevyzrál. Plzeň sáhla už 166 vteřin před koncem k power play, Francouz se mezitím do branky na chvíli vrátil, ale gól už nepadl, i když závěrečných 49 vteřin hráli hosté navíc přesilovku.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Sýkora (Pardubice): "Rozhodla první třetina. My jsme do zápasu vstoupili výborně. Hráli jsme to, co jsme si řekli, že nám v prvním zápase chybělo - s větším tlakem na bránu a měli jsme více střel. Povedlo se nám vstřelit v úvodu dva góly. Hodně důležitým momentem bylo, když hosté snížili na 1:2 a my jsme hned v dalším střídání znovu odskočili. To dvougólové vedení bylo uklidňující. Pak jsme trošku od aktivity upustili, nebylo to až tak chtěné, ale rozhodně jsme se chtěli soustředit spíše na obrannou hru, protože síla Plzně v ofenzivě je obrovská. Oni se do nás museli tlačit a my jsme se museli více věnovat obranné činnosti. Zvládli jsme to lépe ve třetí třetině než v druhé polovině druhé třetiny, kdy jsme měli problémy. Mužstvo podalo obětavý výkon, vítězství vydřelo a výborně nás podržel i brankář Lašák."

Milan Razým (Plzeň): "Bylo to bojovné utkání hodné play off. My jsme bohužel nezachytili očekávaný nástup domácích. Oni do utkání vlétli a my jsme jim našimi hrubými chybami pomohli. Dvakrát jsme inkasovali, v 15. minutě jsme vstřelili kontaktní gól, ale bohužel jsme se dostali do zápasu jen na pár vteřin. Bylo to největší chyba v zápase, že jsme hned inkasovali znovu a soupeř nám zase odskočil na rozdíl dvou branek. V dalším průběhu jsme hru vyrovnali, vytvořili jsme si i řadu brankových příležitostí, ale bohužel jsme kontaktní gól už nedali ani v dlouhotrvající power play. Domácí si výsledek do konce pohlídali."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz