• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 10.4.2009 18:15
  • Finále
  • stav série 2:3

Slavia odvrátila mečbol Karlových Varů a zůstává ve hře o titul

10. dubna 2009, 20:24

ČTK

Trenér Slavie Růžička udělal po předešlých dvou domácích porážkách obhájců titulu změny v sestavě a pokusil se vsadit osvědčenou spolupráci hlavních útočných formací a dvojic z průběhu sezony. Od prvního buly bylo jasné, že tentokrát se diváci brankové přestřelky nedočkají. Oba celky se snažily pozorně bránit, zejména domácí nechtěli pouštět soupeře do smrtících rychlých protiútoků jako ve středu.

Do první větší šance se dostal ve 4. minutě karlovarský Skuhravý, ale Nerudu, jenž dostal přednost před juniorem Furchem, nepřekonal a nenavázal na svůj předešlý hattrick. Neuspěl ani v 10. minutě Kumstát, a tak se do vedení dostala Slavia. Nejprve sice nevyužila stejně jako předtím Energie první přesilovou hru, ale v 15. minutě již domácí vedli. Sklenářovu přihrávku zpoza branky využil ke vstřelení jedenácté branky v play off Červenka.

Hned po 40 vteřinách druhé třetiny dokázal ale při hře čtyři na čtyři vyrovnat Skladaný, který překonal Nerudu přesnou bekhendovou střelou. Při stejném poměru hráčů na ledě se následně prosadila i Slavia. Na trestné lavici seděli za vzájemnou potyčku Beránek s Melenovským a Červenka druhým gólem zajistil domácím vedení, když ve vzduchu šikovně tečoval Kadlecovu střelu od modré. Pak mohl přidat třetí gól Hruška, Mensator byl ale pozorný.

Při další hře čtyři na čtyři byl blízko dokonání hattricku agilní Červenka, ani nadvakrát však gólmana nepřekonal. To se podařilo až ve 33. minutě Beránkovi, jehož našel překvapivou přihrávkou zpoza branky Hruška. Kapitán domácích měl o čtyři minuty později po Tomicově příhře další možnost, ale nestihl puk tečovat.

V závěru druhé části toho domácí litovali. Opět se ukázalo, že největší současnou slabinou Slavie jsou brankáři. Neruda neudržel Dubnovo nahození a Kristek se Sailerem toho pohotově využili ke snížení na 2:3. Neruda si navíc při zákroku poranil přitahovač třísla a Růžičkův tým musel už pošesté v play off střídat brankáře, tentokrát však poprvé ze zdravotních důvodů.

Při Proškově vyloučení ve třetí třetině mohli přidat čtvrtý gól Beránek s Mickou, Mensator měl však štěstí, a tak hosté stále prohrávali jen o gól. Na ledě se s blížícím se koncem normální hrací doby začalo jiskřit, což potvrdila pěstní potyčka Beránka s Čuttou, za kterou dnes chybující rozhodčí Polák a Hradil oba aktéry poslali jen na čtyři minuty na trestnou lavici.

Západočeši se museli snažit o vyrovnání, více šancí na vstřelení branky však měli domácí, a to zejména Bednář. V 55. minutě jej efektně vychytal Mensator, při následné přesilovce mu proti nejproduktivnějšímu hráči základní části pomohla tyč. Konstrukci branky trefil i Červenka při power play hostů, kterým se vyrovnat už nepodařilo.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Slavia): "Pro nás bylo hodně důležité, že jsme vstřelili první branku a vždy jsme dokázali kontrovat poté, co Vary vyrovnaly a minimální náskok jsme udrželi až do konce. Ubojovali jsme to a jsme moc rádi, že se vracíme do Varů. Jak je na tom (brankář) Standa Neruda, teď nevíme. Došlo tam ke kontaktu poté, co do něj najel soupeř s naším obráncem. Trochu mu potáhl tříslo. Pojede na vyšetření a uvidíme, jak se to bude vyvíjet."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že třikrát za sebou vyhrát na Slavii je hodně těžké. Zápas to potvrdil. Byl to opět urputný boj o každý centimetr ledu. Pořád jsme v zápase dotahovali, Slavia vždy odskočila. Udělali jsme pár drobných chybiček, nicméně si myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Se šťastným koncem pro soupeře."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz