• O2 extraliga
  • 13.12.2009 17:00
  • 33. kolo

Sparta ztratila se Zlínem i druhý domácí souboj v sezoně

13. prosince 2009, 19:46

ČTK

Zápas začal v ostrém tempu. Brankové světlo se za sparťanským brankářem Cháberou rozsvítilo už v čase 0:24, kdy Leška z kruhů přihrál volnému Čechovi do jízdy a ten prostřelil Cháberu mezi betony. V dalších minutách bylo šancí jako šafránu - diváky vytrhla z klidu snad jen střela Netíka ve druhé minutě, kterou Sedláček vyrazil špičkou betonu, a poté velký závar před zlínskou brankou. Sedláček ale postupně všechny střely Tona, Hromase a Výborného vykryl.

Šanci na zvýšení skóre pak měl Zlín. Ve 12. minutě se do samostatného úniku dostal Rachůnek, ale Chábera proti němu vytáhl perfektní zákrok lapačkou. Práci měl následně i Sedláček, jehož připravenost vyzkoušeli v následujících minutách tvrdými střelami Broš a Netík. V 18. minutě přišla jedna z největších šancí Zlína - Rachůnek s Noskem jeli sami na jediného sparťanského obránce, ale Chábera se stihl přesunout a střelu Rachůnka chytil. Na těsném vedení Beranů se tak nic nezměnilo.

I nástup do druhé dvacetiminutovky lépe zvládli hráči v modrožlutých dresech. Ve 23. minutě obral Sivák jednoho ze sparťanů o puk, přihrál na volného Kubiše a bylo to 0:2. Sparta po druhé vstřelené brance přidala a tlačila Zlín v jeho obranném pásmu, její střelci ale vždy narazili na výborného Sedláčka v brance. Ten zlikvidoval i samostatný únik Tona, když mu puk vypíchl hokejkou.

Ve polovině utkání byl vyloučen Vydarený, další bek Mrázek přišel o hokejku, takže Sparta hrála de facto ve třech a Zlín svou třetí přesilovku v zápase využil - po přihrávce Rachůnka mířil přesně Důras. Sparťanští trenéři odvolali z branky Cháberu a do brankoviště se postavil Přikryl. Ve 33. minutě hrála přesilovku Sparta, Výborný zvolil místo střely přihrávku na volného Tona a ten tvrdou střelou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Šancí na další zkorigování skóre poté pohrdl Ručinský, jenž chtěl svůj únik zakončit kličkou do bekhendu, ale Sedláček jeho úmysl vystihl.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji sparťané, ale bez gólového efektu. Ve 48. minutě se navíc nahozený puk odrazil od jednoho ze sparťanských beků na hokejku Leškovi, ten přihrál Balaštíkovi a hosté vedli už 4:1. V polovině třetí části pak nabídli Zlínští Spartě šanci na zkorigování skóre v podobě 68 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, čehož po 36 sekundách využil s vydatnou pomocí jednoho ze zlínských beků Výborný.

Sparta se v závěru chtěla pokusit o malý zázrak - necelé dvě minuty před koncem si vzala oddechový čas a odvolala brankáře. V čase 58:23 ale všechny naděje na možný zvrat pohřbil gólem do prázdné branky Kubiš.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (Sparta): "Náš výkon podstatně ovlivnil gól z úvodu utkání po hrubé chybě na útočné modré čáře a nedobruslení hráče. Zlín hrál poctivě dozadu, naopak my jsme měli slabý pohyb, slabé nasazení. Až do stavu 0:3 jsme na ledě snad ani nebyli. Když jsme to zredukovali na tři útoky, zvýšil se pohyb, šli jsme do tlaku, měli šance a dali branku. Škoda, že jsme na konci první třetiny v těch několika samostatných únicích nedali kontaktní gól. Někdy mi přijde, že hráči nevěří, že můžeme porazit i mužstva z horní poloviny tabulky. Jdeme do zápasů s nimi ustrašeně, což se projevilo dneska brankou v prvním střídání."

Zdeněk Venera (Zlín): "Jsme samozřejmě spokojeni. Letos se nám venku daří. Navíc jsme to měli dnes zjednodušené tím, že jsme hned v první minutě dali branku. Sparta asi trochu znervózněla, nás to naopak uklidnilo. Do stavu 3:0 jsme hráli velice dobře, pak jsme ale trochu polevili, nebo možná Sparta přidala. Bylo štěstí, že se nám podařilo tuhle část přečkat a nedostali jsme druhý gól, pak by se asi celé utkání zdramatizovalo. Branka na 4:1 celé utkání rozhodla, náš náskok byl dost vysoký na to, abychom se o výsledek už nemuseli bát."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz