• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 14.3.2010 18:10
  • Předkolo
  • stav série 3:2

Góly Bartoviče a Nedvěda posunuly Liberec do čtvrtfinále play off

14. března 2010, 20:04

ČTK

V brance Liberce se poprvé v play off od začátku utkání objevil Leinonen. V úvodu však moc práce neměl, i když hosté hráli již po sedmi vteřinách přesilovou hru. V první větší příležitosti duelu se v 8. minutě zjevil Podkonický, také v početní výhodě. Turek byl ale pozorný.

O tři minuty později již ale tolik štěstí neměl, osamocený Bartovič jej prostřelil, otevřel skóre a odstartoval nejvydařenější část duelu z pohledu Tygrů. V rozmezí 3:24 minuty si totiž Severočeši vypracovali tříbrankové vedení. Na gól slovenského útočníka navázal po krásné kombinační akci Klimenta a vše zakončil svou druhou brankou Bartovič.

Jihočechům se podařilo snížit ve dvojnásobné přesilovce, kdy překonal Leinonena Gřegořek. To však bylo ze strany hostů vše. V úvodu druhé třetiny byli sice lepším týmem a na domácích bylo vidět, že si pamatují předešlé utkání, ve kterém tříbrankové vedení ztratili, ale tentokráte se nic podobného neopakovalo.

V početní výhodě totiž ve 30. minutě zvýšil Nedvěd a poté začal opět úřadovat Bartovič. Potřetí se prosadil dokonce v přesilovce soupeře čtyři na tři, počtvrté při hře čtyři na čtyři ve 39. minutě. Tím ale liberecký hrdina také dohrál - do třetí třetiny jej totiž trenéři nenasadili. Nechtěli zřejmě riskovat, že by se Bartovičovi hosté pomstili za jeho hrubý faul na Tůmu ve druhém zápase, po kterém pro českobudějovického obránce sezona předčasně skončila.

Odstoupení Bartoviče však hru domácích a zejména střeleckou pohodu neohrozilo. Sice nejprve neproměnili dvě kratší přesilové hry pět na tři, ale poté přidali další góly. Osmá inkasovaná branka už byla na Turka moc. Českobudějovická jednička odešla rovnou do šatny a na jeho místo se postavil Čech. Ani ten však dlouho neudržel čistý štít, v další přesilovce jej prostřelil Nedvěd a zkompletoval hattrick.

Hlasy trenérů po utkání:

Filip Pešán (Liberec): "Dnešní výsledek neodpovídá celé sérii. Byla velmi vyrovnaná a Budějovice pro nás byly složitý a vyrovnaný soupeř. Dnes jsme šli od prvních minut za úspěchem a výsledkem. Vytvořili jsme si náskok, který jsme si zkomplikovali zbytečným vyloučením do tří. Utkání jsme ale ovládli. O nasazení Tera (Leinonena) jsme uvažovali už v Budějovicích. Marek Pinc chytal dobře, ale únava se kumuluje. Máme dva vyrovnané brankáře, což je naše výhoda, proto jsme nasadili odpočinutého Tera."

František Výborný (České Budějovice): "Myslím si, že série měla výbornou úroveň. Čtyři zápasy jsme odehráli se ctí, velmi dobře. Dnes byl Liberec od začátku lepší a na ledě bylo jedno mužstvo. Začátek rozhodly individuální výkony jednotlivých libereckých hráčů. Zejména Bartovič, Nedvěd a Nedorost byli výborní. My jsme pak neměli sílu ani vůli se zachytit, dostat se na kontakt a odehrát zápas tak, aby byl trošku vyrovnanější. Bylo vidět, že někteří mladší hráči, kteří si myslí, že na to mají, tak pak vidí, jaký je to kalup. Ještě musí trošku kaše sníst. Chtěl bych poděkovat budějovickým divákům, kteří tady udělali výbornou atmosféru a zaslouží si veliké poděkování."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz