• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 18.3.2010 18:10
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:0

Zlín v prvním čtvrtfinále vyučil Slavii v produktivitě přesilovek

18. března 2010, 19:49

ČTK

I když zlínský trenér Zdeněk Venera, který postrádal nemocného obránce Hamrlíka a útočníka Čecha, před prvním čtvrtfinálovým duelem vyslovil obavy z nerozehranosti a dlouhé zápasové přestávky, hned úvodní minuty svědčily o pravém opaku. Herně nabuzení Berani soupeře zcela jasně přehrávali důrazem v osobních soubojích, napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče i aktivní obranou.

Slavia navíc ulehčila hned v úvodu utkání protivníkovi situaci, když v sedmé minutě usedl na trestnou lavici Havel a o 23 sekund později se k němu přidal i Červenka. Téměř sto sekund dlouhá přesilovka pět na tři znamenala pro svěřence trenéra Vladimíra Růžičky první těžký úder.

Po akci Linharta našel Leška chytrou přihrávkou vzduchem u pravé tyčky zcela volného Balaštíka, pro nějž nebylo problémem doklepnout kotouč do sítě. V dalším pokračování početní výhody pěti proti čtyřem přidal druhý gól Důras, jenž si najel od zadního mantinelu před branku a prostřelil nejistého Slipčenka podruhé.

Z těžkého úderu se ještě na chvíli Slavia vzpamatovala. V 17. minutě byl faulován útočník Endál, jenž ale při signalizované výhodě sám z dorážky překonal zblízka Sedláčka. Pohromu ale přinesla Pražanům druhá třetina, v níž ztratili po čtyřech inkasovaných brankách i tu nejmenší naději na případný zvrat.

Zlín se dostal do psychické pohody po dalších dvou rychlých gólech. Velkou partii rozehrál zejména útočník Leška, kterého obránci Slavie většinou pouze marně naháněli a proti jeho chytrým přihrávkám byli často bezmocní. V 26. minutě po Leškově vyhraném vhazování přidal třetí gól Zlína Köhler a o pouhých 44 sekund později při přesilovce skóroval i sám Leška.

Slavia se v těchto fázích zápasu pouze zoufale bránila. V 31. minutě Kubiš nastřelil tyčku a z následné akce ve vyložené šanci přestřelil branku. Ovšem hned v následné přesilovce obránce Švrček vystřelil od modré čáry, kotouč od bruslí hostujícího zadáka Kolaříka změnil směr a popáté skončil za Slipčenkovými zády.

Trápící se Slavia inkasovala další tvrdý úder těsně před přestávkou, když Leška zachytil na modré čáře kotouč, který okamžitě poslal před branku volnému Balaštíkovi. Zkušený zlínský útočník si pohrál se Slipčenkem a po kličce přidal šestý gól.

V závěrečné třetině už vysoké tempo opadlo. Domácí hokejisté zvolnili, hru ale měli nadále pod kontrolou a soupeře nepustili do žádné vyloženější šance.

Hlasy trenérů po utkání

Rostislav Vlach (Zlín): "Začátek zápasu byl vyrovnaný, proměněnými přesilovkami jsme soupeře zlomili. Měli jsme i kus štěstí. Do čeho jsme dnes praštili, to spadlo do branky. To patří k hokeji. Úspěšnost našich přesilovek byla velice dobrá, vyplynulo to také ze situace. Byl bych rád, kdybychom podobnou produktivitu zopakovali i zítra. Jsme rádi, že jsme první utkání zvládli, což bylo nesmírně důležité. Zítra se však začíná od nuly. Proto dnešní vítězství hážeme za hlavu a už se soustředíme na zítřek."

Jiří Čelanský (Slavia): "Nepodařilo se nám dodržet taktiku, s níž jsme do Zlína přijeli. To, na co jsme hráče upozorňovali, Zlín potrestal. Chyběla nám disciplína. Nabídli jsme soupeři hned v úvodu laciné přesilovky. Hned první naše oslabení tří proti pěti skončilo dvěma inkasovanými brankami. Od toho se zápas odvíjel. Domácí se uklidnili. Bohužel musím přiznat, že už jsme potom nebyli důstojným soupeřem. I nadále nám chyběla disciplína. Čtyři proměněné domácí přesilovky hovoří za všechno."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz