• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 20.3.2010 18:10
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:1

Hokejisté Sparty porazili Vítkovice 5:2 a vedou v sérii 2:1

20. března 2010, 19:58

ČTK

Ostravané začali v Tesla Aréně aktivně, v úvodu se usadili v útočném pásmu, ale do první velké šance se dostal ve třetí minutě sparťan Koreis, který nadvakrát Štěpánka bekhendem nepřekonal. Slušně zaplněná Tesla Aréna se dostávala do varu, protože domácí hned třikrát za sebou šli na trestnou lavici. Hosté ale početní výhody nezužitkovali. Stejně tak se nevedlo ani Spartě při více než tříapůl minutové výhodě po Hruškově nebezpečné hře vysokou holí.

Na góly se čekalo až do druhého dějství, protože v úvodním se hrálo bez velkých šancí a pokusy z dálky oba brankáři bez potíží pohlídali. Po 92 vteřinách po přestávce se ale už radovali sparťanští příznivci. Tonovu střelu ještě Štěpánek vyrazil, ale po Cunikově pokusu už protlačil kotouč za záda reprezentačního gólmana Výborný. Ve 28. minutě nejprve na Štěpánka nevyzrál Broš a z protiútoku Vítkovice vyrovnaly, když Kvapilovu přihrávku od mantinelu usměrnil z mezikruží za Přikryla Francouz Treille.

Sparta ale brzy strhla vedení zpět na svou stranu. Koreis ještě neuspěl, ale pak vybruslil po narážečce s Ručinským z pravé strany nepokrytý Netík a blafákem do forhendu poslal svůj tým podruhé do vedení. V 33. minutě navíc Ručinský přesměroval při Sičákově vyloučení Vykoukalovu střílenou přihrávku do vítkovické sítě a bylo to už 3:1. V 38. minutě potrestal Barinkovo vyloučení ještě Broš, který byl po Ručinského přihrávce z rohu sám před Štěpánkem.

V 45. minutě mohl ještě zvýraznit vedení při vlastním oslabení po chybě hostů Langhammer, ale v sólu Štěpánka mezi betony neprostřelil. Za minutu se radovali hosté, když Jurečkovu střelu tečoval Selingr, který se objevil v sestavě až v reakci na nepříznivý vývoj. Sparta si ale bezpečně hlídala výhru a náskok mohli ještě pojistit Broš, Netík či Výborný při přečíslení s Tonem.

Jelikož šance nevyužili, dali ještě hostům naději. Vítkovičtí hráli po vyloučeních Koreise a Hanzlíka pět minut před koncem dokonce 39 vteřin v pěti proti třem, zkusili i power play, ale Sparta odolala. Výsledek dovršil 74 vteřin před koncem při další hře bez brankáře hostů Ton.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (HC Sparta Praha): "Bylo to z obou stran vynikající utkání. V první třetině se hra přelévala z jedné strany na druhou a skončila bezbrankově. Chtěli jsme jít do vedení, což se nám podařilo, ale Vítkovice za pět minut srovnaly skóre. Bylo pak na vážkách, kdo dá gól, naštěstí se to podařilo nám a díky velice dobře sehraným přesilovým hrám jsme šli do třetí třetiny s tříbrankovým náskokem. Pořád to ale nebylo nic jednoduchého, protože Vítkovice mají silný kádr na to, aby zápasy otáčely. Ale zodpovědný výkon a obrovskou vůlí v oslabení a díky výbornému Přikrylovi jsme to dovedli do konce."

Kamil Konečný (HC Vítkovice Steel): "Po celkem vyrovnané první třetině jsme si utkání prohráli v druhé části druhé třetiny, kdy jsme za stavu 1:1 začali hrát poměrně pasivně, byli jsme dvakrát vyloučení a pykali jsme za to brankami. V závěrečné třetině jsme se zkusili po gólu na 4:2 ještě dostat do tlaku. Občas se to dařilo, ale bohužel bez zakončení, takže to bylo spravedlivé vítězství Sparty."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz