• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 21.3.2010 18:10
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:2

Hokejisté Vítkovic vyhráli na Spartě a srovnali stav čtvrtfinále

21. března 2010, 19:53

ČTK

Před největší návštěvou v dosavadním průběhu play off, téměř 11 tisíci diváků, se dařilo Michalu Barinkovi, který si připsal tři kanadské body za gól a dvě asistence. Série hraná na čtyři výhry pokračuje ve středu v Ostravě.

Oba celky postrádaly oproti sobotnímu duelu ze zdravotních důvodů některé hráče. V sestavě domácích nebyl útočník Kratěna, hosté postrádali obránce Kuboše.

Úvod patřil Spartě, která se tlačila před Štěpánka a snažila se rychle dostat do vedení. To se ji však nepodařilo a od Hromasova vyloučení na začátku 9. minuty se obraz hry otočil.

Pražané se sice v oslabení ubránili, ale Ostravané pokračovali v tlaku i při vyrovnaném počtu hráčů na ledě a podařilo se jim vstřelit branku. Gólu Hrušky však předcházela chyba Sparty, jejíž hráči propadli a vítkovický útočník zůstal sám před Přikrylem.

Sparta mohla vyrovnat na konci úvodní třetiny, ale Netíkova střela skončila těsně mimo. A hosté po první přestávce rozhodli o svém vítězství. Dvaadvacet vteřin po začátku druhé dvacetiminutovky sparťané opět chybovali v obraně, Klimek zakončil přečíslení dva na jednoho přesnou střelou a odstartoval tak černou čtyřminutovku domácích.

Následně byl totiž vyloučen Gulaši a Vítkovice jeho faul potrestaly. Kvapil zvýšil tvrdou střelou na 3:0. Trenéři domácích si vzali oddechový čas, ale probudit mužstvo se jim nepodařilo. Při hře čtyři na čtyři přidal v 25. minutě další gól hostů Barinka.

Domácí pozměnili složení jednotlivých formací, ani poté však nedokázali soupeře přehrávat. Řadě jejich kombinací chyběla přesnost a nic na tom nezměnila ani skutečnost, že v 32. minutě v přesilové hře snížili náskok soupeře.

Následně sice zvýšili obrátky, zkoušeli se tlačit do útoku, ale Štěpánek si se všemi pokusy bez problémů poradil. Pražané sice zvýšili frekvenci střelby, často však nemířili přesně. Pátý gól mohl naopak přidat po rychlém protiútoku Klimek, ale trefil jen tyč.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (HC Sparta Praha): "My jsme měli ze začátku trošku problémy vyrovnat se s tlakem Vítkovic, který přišel. Dostali jsme nešťastný gól v podání hrubek hráčů, nechali jsme trestuhodně asi pět sekund samotného Hrušku před brankou. Pět sekund před koncem první třetiny nastřelil Netík břevno, to jsme ještě měli šanci s výsledkem něco udělat. Pak jsme ale totálně propadli v úvodu druhé třetiny, kdy jsme dostali rychle dva góly, pak ještě ve 25. minutě na 4:0 a bylo těžké se z toho vzpamatovat. Zkoušeli jsme měnit sestavu, hrát na určité hráče, ale ani to nám nevycházelo. Dnes jsme byli pomalejší, nebyli tak hladoví, nechodili před branku, neměli takový počet střel. Nesplnili jsme atributy play off."

Alois Hadamczik (HC Vítkovice Steel): "Poučili jsme se ze sobotního zápasu, kdy nás Sparta od druhé třetiny zaskočila. Domácí mají v play off nejzkušenější mužstvo, u nás je spousta hráčů, kteří mají v play off odehráno málo. Ti si musí uvědomit, že když se vše zvedne o jeden stupeň výše, tak výkon ze základní části nestačí. Udělali jsme nějaké změny v sestavě, které pomohly. Podali jsme kompaktní výkon, dali góly, což rozhodlo."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz