• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 25.3.2010 18:10
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:3

Hokejisté Liberce vyhráli v Plzni a jsou krok od semifinále

25. března 2010, 20:29

ČTK

Do první šance utkání se dostal ve druhé minutě Dvořák, ale Pinc jeho střelu po přečíslení dva na jednoho vyrazil. Hosté sehráli vzápětí stejnou situaci mnohem lépe a Nedorost připravil gól pro Klimentu. Západočeši poté mohli vyrovnat v sérii přesilových her, ale příliš dobře je nesehráli. Nejblíže vyrovnání byl Straka, v dobré pozici ovšem minul.

Ve 13. minutě mohl hostům zajistit dvoubrankové vedení Nedvěd, jenž se dostal sám před Pöpperleho. I díky faulu však svou šanci neproměnil. Následně však dostal možnost zahrávat trestné střílení, ani v této situaci však neuspěl. Tygry to dlouho mrzet nemuselo. V 17. minutě totiž objel branku Nedorost a rychlou střelou překvapil Pöpperleho.

Snížit mohli Vlasák nebo na začátku druhé třetiny v další početní výhodě Kovář, Pince však nepřekonali. Neujal se ani pokus Adamského. Liberec se snažil obětavě bránit a čekal na svou šanci. Ta přišla ve 31. minutě, kdy Pöpperleho po rychlém protiútoku prověřil Víšek.

O dvě minuty později se již domácí dočkali, když Pince překonal pohotový Dvořák. Radost však Indiánům vydržela krátce. O 33 vteřin později totiž hosté opět vedli o dvě branky, neboť Víšek přehrál v osobním souboji Modrého, v pádu přihrál Klimentovi, jenž prostřelil plzeňského brankáře. Ve 34. minutě to s Plzní mohlo vypadat ještě hůře, Bartovič však po rychlém objetí branky trefil jen tyč.

Západočechům se sice nedařili přesilovky, vteřinu po skončení šestého libereckého trestu se ale již prosadili. Na 2:3 snížil Vampola. Domácí se poté i nadále tlačili do útoku, Tygři ale odolávali. I proto, že Plzeňští se občas nafilmovanými pády snažili zajistit přesilovou hru. V 51. minutě mohl vyrovnat kapitán Straka, Pince ale nepřekonal. Důrazem se o minutu později neprosadil ani Dvořák.

Liberec, jenž se od začátku druhé třetiny soustředili prakticky jen na obranu, výhru udržel i při závěrečné power play Plzně a připsal si v sérii třetí úspěch po sobě.

Hlasy trenérů po utkání:

Marian Jelínek (Plzeň): "Prohráli jsme si to v první třetině špatným nástupem do utkání. Poté jsme sice přebrali iniciativu, ale byl to takový neplodný tlak. Bohužel tam bylo možná štěstí, malá agresivita nebo dobrý výkon brankáře soupeře a nepodařilo se nám vyrovnat. Za výkon ve druhé a třetině musím ale hráče pochválit. Vstup do utkání jsme ale zaspali a soupeř si to pak pohlídal."

Filip Pešán (Liberec): "Bylo to klasické utkání play off se všemi atributy. S nasazením, souboji, čekáním na chybu soupeře od obou mančaftů. My jsme do utkání dobře vstoupili, Plzeň nás celé utkání trápila a ve druhé polovině utkání jsme byli neustále pod tlakem. Jsem rádi, že jsme tlak přečkali a dál trápíme Plzeň."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz