• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 7.4.2010 18:10
  • Semifinále
  • stav série 0:3
3 : 4
konec po prodloužení 0:1, 2:2, 1:0 - 0:1

Pardubice dokázaly dobýt libereckou tvrz, výhru Eatonu zařídil v prodloužení Havíř

7. dubna 2010, 19:25

ČTK

Během první třetiny toho příliš zajímavého k vidění nebylo. Jako první zahrozil Cetkovský, domácí gólman Pinc byl ale připraven. V páté minutě šli Pardubičtí do vedení; po Píšově střele se puk odrazil přímo k Sýkorovi mezi kruhy, jenž z otočky překonal Pince. Chvilku nato hrál Liberec 39 vteřin ve třech proti pěti, ale oslabení přežil bez úhony. Ve 14. minutě se protlačil do šance Kica, na Haška v pardubické kleci ale nevyzrál.

V úvodu druhé části hráli Bílí Tygři v šesti a v následném oslabení odolali bez úhony jen s velkým štěstím, když Pinc vychytal Koukala a Somík z dobré pozice pálil jen těsně vedle pravé tyče. Početní výhodu ale po pár vteřinách prodloužil svým prohřeškem Nedvěd a na trestné lavici nepobyl ani půl minuty. Od modré čáry vypálil Nakládal a i s přispěním zakrytého výhledu Pince zvýšil vedení Eatonu na 2:0.

Ve 29. minutě mohl Liberec snížit, jenže Hašek skrumáž na hranici svého brankoviště ustál. Vyloučen byl ale Havíř, a přestože pardubický gólman odolal i při dvou šancích Nedorosta a Duška v rychlém sledu, dokázal ho vzápětí bekhendem propálit Nedvěd. Liberec jako kdyby tento moment nabudil a začal hrát mnohem aktivněji, což přineslo pasáž, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou a diváci se bavili hokejem ve velkém tempu.

Další góly přišly ještě do druhé přestávky. Nejprve hosté získali zpět dvoubrankový náskok, když díky bekhendové dorážce Starého využili přesilovku při vyloučení Matějovského. Pinc se po inkasovaném gólu hodně zlobil na své beky, poněvadž předvedl několik výborných zákroků, ale spoluhráči pouze přihlíželi jeho umění a příliš mu nepomohli. Už za 33 vteřin ale vrátil svůj tým do hry Plodek. Haška poté ještě prověřil Dušek a hodně nebezpečná byla i Moravcova tečovaná rána.

Na začátku třetí dvacetiminutovky vychytal Hašek velkou příležitost ke srovnání, kterou měl na holi Špaček. Bílí Tygři se však i nadále tlačili dopředu a přesně v polovině třetího dějství se také dočkali odměny. Ránu Podkonického vyrazil Hašek pouze před dojíždějícího Plodka, který před odkrytou klecí nezaváhal. Vyrovnáním povzbuzení Severočeši se snažili rozhodnout vítězným gólem, ale do konce základní hrací doby marně.

O svou naději na zdramatizování série tak museli bojovat v prodloužení, ale to se povedlo lépe Pardubicím. V končící 62. minutě vyrazil na zteč obránce Havíř a polovysokou ranou k tyči zaskočil Pince.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Liberec): "Utkání jsme samozřejmě chtěli zvládnout vítězně, ale já si myslím, že Pardubice předvádí systémově vynikající hokej a je velmi těžké se probíjet precizně propracovanou obranou. Následně jsou schopní se zapojit do útočné fáze a mají na to velmi nebezpečné útočníky. Dnešní hokej byl velmi slušný pro fanouška, nejvíce mě mrzí to, že když jsme se dotáhli po dvoubrankové ztrátě proti takovému soupeři, jakým Pardubice jsou, tak jsme to utkání v prodloužení ztratili. Nemůžu však týmu něco vytknout, protože si myslím, že jsme tam odevzdali maximum, ale ta branka pak bohužel padla na naší straně a utkání jsme ztratili. I když to bude velmi těžké, tak pořád ještě neskládáme zbraně."

Václav Sýkora (Pardubice): "Bylo to veliké drama se šťastným koncem pro nás. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, což bylo i naším záměrem. Věděli jsme, že Liberec na nás bude chtít vyvinout velký tlak, a chtěli jsme ho eliminovat. Myslím, že se nám to podařilo. Problémem bylo, že jsme v první třetině měli asi čtyři vyloučení, ale podařilo se nám to zvládnout. Šli jsme do vedení, ale bohužel jsme od té hry trošku ustoupili ve druhé třetině. Tam byly momenty, kdy se hrálo nahoru - dolů a myslím, že to spíš vyhovovalo domácím. Za hodně důležitý moment považuji gól na 3:1 ke konci druhé třetiny, ale nechali jsme domácí snížit, a to byl pro ně impulz. Ve třetí třetině jsme se snažili vrátit ke hře z té první, ale v přesilovce soupeř vyrovnal a šlo se do prodloužení. Tam jsme byli šťastnější my."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz