• Česká pojišťovna play off
  • 4.3.2011 18:10
  • Čtvrtfinále 2. kolo
  • stav série 1:1

České Budějovice rozdrtily Vítkovice 5:0 a srovnaly sérii na 1:1

4. března 2011, 19:52

ČTK

Jihočeši začali náporem a předznamenali jím svou převahu v průběhu celého zápasu. Už v úvodních vteřinách mohli jít také do vedení, jenže Mikeska se Šimánkem nedokázali ve skrumáži protlačit puk za Málkova záda. V páté minutě schoval strážce hostující klece do lapačky Ptáčkovu svižnou ránu, poté připravil Kuchejda svými kudrlinkami šanci pro Mertla, ale tomu stál v cestě opět Málek.

Krátce na to přišel okamžik, který Jihočechy ve čtvrtek připravil o lepší výsledek. Jejich sérii ran do brankové konstrukce navýšil již na čtyři chytrou střelou po ledě zadák Vydarený - Málka zachránila jeho levá tyč. A nechybělo mnoho, aby domácí znovu litovali. Na druhé straně hřiště totiž poprvé výrazněji zahrozili hosté, když se Pohl s Vránou řítili na osamoceného Vykoukala, ale gólman Kovář si s Pohlovou střelou poradil.

Bezbrankový stav nedokázal zlomit ani Ptáček, který se na začátku druhého dějství ocitl sám před Málkem, a nepovedlo se to ani Hunovi, jenž si vybruslil zpoza branky do velmi dobré palebné pozice, ale Kovářovu klec těsně minul. Na začátku 27. minuty se domácí dočkali první početní výhody v utkání a po více než minutě také vedoucího gólu. Vykoukal nahodil od modré čáry kotouč na Málka a clonící Šimánek ho vzápětí dorazil do sítě.

Chvilkového otřesu Ostravanů navíc Mountfield vzápětí využil k navýšení náskoku. Burian za brankou setřásl parádně Burgera, předložil puk najíždějícímu Ptáčkovi a ten vymetl přesně horní růžek branky - 2:0. Krátce po polovině základní hrací doby se Málek hodně zapotil při dvakrát tečované Novákově střele v přesilovce, poté mohl naopak při dalším oslabení hostů snížit Tomas, ale Kováře přelstít nedokázal.

V úvodu třetí třetiny prověřili Málkovu pozornost Vydarený a Šimánek, ovšem uklidňující třetí gól nepřidali. V polovině 43. minuty se naopak vyznamenal Kovář, když stihl zareagovat na bekhendové zakončení Huny v přesilovce. Poté hrál Mountfield přes 40 vteřin v pěti proti třem, ale nic z výhodné situace nevytěžil.

Když se však ve 48. minutě zapsal po trochu nenápadné akci do střelecké listiny Červený, odstartoval exhibici domácích, jejichž výhru zvýraznili v polovině závěrečné části během 26 sekund ještě Šulc a Pšurný.

Hlasy trenérů po utkání:

František Výborný (České Budějovice): "Včera jsme si stěžovali, že jsme to nebyli my, že tam na klucích bylo takové to břímě důležitosti play off, což na nich bylo cítit už od rána. Snažili jsme se to sice nějak pozitivně změnit, ale byli jsme zatuhlí a neměli jsme ani štěstí. Kdyby tam padnul z těch tyček jeden gól, tak jsme třeba naskočili. Dnes to bylo každopádně hodně důležité utkání v sérii, protože prohrávat 0:2 a jet do Vítkovic, to bychom už byli asi mnohými odepsaní. Takhle je to 1:1, čekají nás tři zápasy ve Vítkovicích, což nebude žádná sranda, ale myslím, že za dnešní výkon zaslouží hráči absolutorium. Ta aktivita tam byla na všech postech a i proto jsme k vítězství došli."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Dnes byl soupeř jasně lepší od prvního střídání. Byl aktivní, šel jasně za tím, že chce vyhrát a po celý zápas to dával najevo, nejen statisticky počtem střel nebo gólovým vyjádřením, ale celkově dominoval na ledě a my jsme odehráli špatný zápas. Ale soupeř hrál zároveň velmi dobře. My jsme oproti včerejšku trošku změnili hru a dopadli jsme špatně."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz