• Česká pojišťovna play off
  • 5.3.2011 18:30
  • Čtvrtfinále 1. kolo
  • stav série 0:1

Slavia otočila zápas v Liberci a vyhrála první čtvrtfinále 5:4

5. března 2011, 20:26

ČTK

Nabuzenost domácích se projevila již po 11 sekundách, kdy byl vyloučen kapitán Nedvěd. Slavia ale nabídnutou přesilovou hru nevyužila, stejně jako Liberec následující své dvě výhody. Při druhé si už ale dokázala vypracovat první šance, brankář Kopřiva byl ale pozorný.

Skóre se poprvé změnilo v 11. minutě, kdy po chybě libereckého obránce zakončil Třetina prakticky do prázdné branky. Tygrům se ale podařilo rychle odpovědět: Jaškinův faul potrestal Hořava, který tečoval Čakajíkovu střelu od modré.

Vyprodanou Tipsport arénu podruhé rozjásal Klimenta, jenž zaskočil Kopřivu střelou z úhlu, a Liberec pokračoval v ofenzivních výpadech. Třetí gól měl na hokejce Nedvěd, Kopřiva ale jeho šanci akrobatickým zákrokem zlikvidoval.

Hra Slavie se zvedla po první přestávce, domácí hráče zaskočila aktivitou i vyrovnáním. Lehce překvapeného Pince z otočky překonal Sklenář. Hosté se mohli dostat do vedení v následných přesilovkách, ale nepodařilo se jim to a po rychlém protiútoku naopak inkasovali potřetí. Svou rychlost i přesné zakončení osvědčil Bartovič.

Poté se dvakrát v rychlém sledu předvedl Pinc, ale v závěru druhé třetiny stejně jako jeho protějšek inkasoval. Nejprve prostřelil Kopřivu kapitán Nedvěd, o dvacet sekund později na jeho branku odpověděl podobně Vondrka.

Jedinečnou šanci vyrovnat měli hosté v 48. minutě, kdy hráli 48 sekund v pěti proti třem. Kouč Růžička si před začátkem dvojnásobné početní výhody vzal oddechový čas, jeho svěřenci však jeho pokyny nenaplnili ani v nejmenším. Pince vůbec neohrozili. V další přesilovce ale se soupeřem krok srovnali. Chybné střídání a hru Liberce v šesti potrestal Svoboda.

V 53. minutě tak bylo skóre srovnané. Zatímco Liberec ale vypadal zaskočeně, Slavia pokračovala v útočném snažení a za aktivitu byla v 57. minutě odměněna. Pátý gól vstřelil Endál, trefu nejproduktivnějšího hráče play off první ligy ale musel potvrdit videorozhodčí. Vyrovnat se poté již domácím nepodařilo ani při power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že nás čeká velmi složité utkání. Vstoupili jsme do něj aktivně, což se nedá říci o druhé a třetí třetině, kdy byly naše úvody velmi slabé. Rozhodly individuální chyby, dostat doma pět gólů je špatné. Zlom nastal za stavu 4:2, kdy jsme po dvaceti vteřinách inkasovali gól na 4:3. Do šaten jsme tak šli pod tlakem. Závěr jsme sehráli špatně a Slavia po drtivém tlaku dala vítězný gól."

Jiří Čelanský (Slavia): "Zápase se vyvíjel podle očekávaného scénáře. Čekali jsme velký tlak domácích, hlavně z úvodu, který přišel. Nám se podařilo jít do vedení v obou třetinách, ale jinak byla aktivita na straně domácích. Hodně důležitý byl moment na konci druhé třetiny, kdy se nám podařilo snížit na 3:4. Třetí třetina byla z našeho pohledu nejlepší a pokud budeme hrát takhle, tak budeme hodně kousat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz