• Česká pojišťovna play off
  • 21.3.2011 17:00
  • Semifinále 1. kolo
  • stav série 1:0

Slavia se v Třinci probudila pozdě, první semifinále prohrála 3:5

21. března 2011, 18:49

ČTK

Vítěz základní části do zápasu vtrhl jako uragán. Hosté byli přikováni do obranného pásma, ale dlouho odolávat nevydrželi. Po chytré přihrávce Růžičky ve středním pásmu se kotouče zmocnil rozjetý Bonk a z pravého křídla střelou o tyčku otevřel skóre.

Nápor Ocelářů ještě nabral na otáčkách. Druhý gól visel ve vzduchu, ale Zíb z mezikruží přestřelil a po dorážce Varadi vyškrábl na brankové čáře puk Vondrka. V osmé minutě se však k sólu přes půl hřiště nadechl Krajíček a pod Kopřivou kotouč podruhé zasunul do klece.

Slavia se nemohla vůbec dostat do hry. I proto, že měla v úvodní části hned šest hříšníků na trestné lavici.

Přestávka hosty probrala, ve druhém dějství byli výrazně aktivnější. Nejprve ještě přečkali šanci Lojka, ale z protiútoku měl po nečekaném odrazu kotouče za brankou kontaktní gól na hokejce Micka, Hamerlík se mu však stačil vrhnout do rány.

Hosté se vymanili z třineckého sevření. Hamerlík byl po dvacetiminutové nudě v úvodu v mnohem větším vytížení a v 25. minutě zmařil další nebezpečný pokus Vondrky. Slávistickou aktivitu utlumil třetí gól Třince: vtipný pas zpoza branky pověsil v 34. minutě bez přípravy pod břevno Adamský.

Pražany dorazil Růžička, který se v přesilovce čtyři sekundy před koncem druhé třetiny protáhl hostující obranou a forhendovou kličkou si vychutnal i Kopřivu.

Ani to Slavii nepoložilo a v závěru svůj vzmach podložila i střelecky. Vašíček po návratu z trestné lavice protlačil puk za Hamerlíka a Pospíšil ve 49. minutě po efektním průniku a blafáku zadělal na drama. Zvlášť, když další chybu v třinecké obraně přetavil Micka ranou mezi Hamerlíkovými betony v třetí gól.

Pražané pak Hamerlíkovi ve vyprodané Werk Aréně přichystali několik horkých chvilek, ale v 59. minutě zpečetil výhru Třince v přesilovce Květoň.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Marek (HC Oceláři Třinec): "Podařil se nám vstup do utkání. Chtěli jsme Slavii zatlačit, vyvinout tlak a dát branku, což se povedlo. Škoda ale toho výpadku v třetí třetině, kdy jsme vyrobili hrubé chyby. Když už se to stalo, podrželi nás skvělí diváci. Na hřišti Slavie by to asi byl velký problém. Rychle jsme se pak nastartovali zpátky. Je to ale velké ponaučení, kluci viděli sílu Slavie. Nesmíme podcenit jedinou chvilku v zápase."

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Myslím, že jsme nezachytili začátek. Po našich velkých chybách jsme Třinci nabídli spoustu šancí, které domácí využili. Po častých vyloučeních nám navíc docházely síly, tím jsme domácí posadili na koně. V třetí třetině už jsme neměli co ztratit, zkusili jsme zatlačit a utkání jsme hodně zdramatizovali."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz