• Česká pojišťovna play off
  • 12.4.2011 17:10
  • Finále 5. kolo
  • stav série 4:1

Hokejisté Třince porazili Vítkovice a získali svůj první titul

12. dubna 2011, 17:56

ČTK

Jedním gólem se na dnešním vítězství podílel i Růžička a sedmnáctým zásahem podtrhl pozici nejlepšího střelce celého play off. Svou rekordní bilanci vylepšil na 33 kanadských bodů. Vítkovice i po roce v bitvě o titul neuspěly a obhájily loňské stříbro. Třinec po vítězství v dlouhodobé části získal i druhý a cennější pohár.

Pátá bitva začala zostra. Hostům se hned ze startu dostalo početní výhody, ale po Vosátkově chybě ujel Růžička a precizním švihem do horního růžku už po 99 vteřinách otevřel skóre. To vydrželo jen 33 sekund: Vítkovice v přesile stačily ještě zareagovat a Ovčačík nekompromisním volejem pod horní tyčku vyrovnal.

Po Kohnově krvavém faulu na Káňu museli navíc Oceláři na dalších pět minut do čtyř, ale až na šanci Húževky Vítkovičtí z přesilovky nic nevytěžili.

Po téměř sedmiminutovém oslabení Třinec znovu zvedl hlavy. Soupeř jim nabídl dokonce dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale domácí ji sehráli staticky a několik ran Málek lehce kryl. Do vedení však Třinci v 19. minutě pomohlo selhání Bartoně, který upadl ve středním pásmu a přečíslení tři na jednoho zblízka zakončil Květoň.

Klíčový krok za titulem Třinec udělal ve druhé třetině. Hned v jejím úvodu však promarnil pětiminutovou přesilovku za vyloučení Ujčíka, jenž dostal za nesportovní chování po skončení úvodní části trest do konce zápasu. Vzápětí poslal kotouč směrem na Málka od modré čáry Hrabal, Koudelka stínil a puk doplachtil až do sítě.

Vítkovice stále více otevíraly hru a to byla voda na domácí mlýn. Množily se třinecké příležitosti a brejky, ale fantastický Málek držel hosty nad vodou. Zmařil parádní průnik Orsavy i sólo Adamského. Když ho však v 38. minutě po dalším přečíslení překonal Hrňa, k prasknutí přeplněnou Werk Arénou začaly dunět mistrovské chorály.

Třetí část už byla jen čekáním na defilé nových šampionů. Vítkovice vypadaly smířeně s porážkou a po pátém gólu Peterka, který v přesilovce zblízka zavěsil pod břevno, jejich vzdor definitivně opadl. Dohrálo se už téměř v bezkontaktním stylu a třinecký stadion se mohl naplno oddat mistrovským oslavám.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Marek (HC Oceláři Třinec): "Věděli jsme, že dneska to musíme rozhodnout. Podle toho jsme k tomu přistoupili, nechtěli jsme sérii dále prodlužovat. Jsem moc rád, že se na hráčích neprojevil nešťastný závěr čtvrtého zápasu ve Vítkovicích, kdy už jsme měli titul v hrsti a utekl nám. Ale zmobilizovali jsme se, vůbec jsme se o tom už nebavili. Nastartovali jsme pozitivní atmosféru a od začátku jsme šli za tím, že musíme vyhrát. To se povedlo, je to obrovský úspěch celého klubu."

Mojmír Trličík (HC Vítkovice Steel): "Přestože výsledek tomu dlouho až tak neodpovídal, tak ten boj o naději byl od začátku vcelku jednoznačný. Domácí zvládli utkání po všech stránkách od začátku lépe. A všechna ta vyloučení, ať už na straně naší, nebo na straně soupeře, šla víceméně proti nám, protože přesilovky jsme nevyužili a v oslabení zase chodili téměř ti samí hráči. Tam jsme vykrváceli kondičně i bruslařsky. Soupeř, i když už vedl, tak se dostával do stále větší pohody. To utkání jednoznačně zvládl."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz