• Česká pojišťovna play off
  • 29.2.2012 18:10
  • Předkolo 1. kolo
  • stav série 1:0

Kometa zaskočila Kladno drtivým nástupem, k postupu do čtvrtfinále má blíž

29. února 2012, 19:42

ČTK

Kometu hnala do nátlakového hokeje hned od úvodních minut bouřlivá kulisa vyprodané arény a hra nabrala rychle na obrátkách. Kladno sice využívalo každou možnost k rychlým protiútokům, v koncovce ale chabé střelecké pokusy na brankáře Trvaje nestačily.

Důsledné napadání soupeře hned po ztrátě kotouče také vyneslo Brňanům už ve třetí minutě první nabídku ke skórování. Kladenští zadáci v tísni vyhodili kotouč přímo na hokejku obránce Malce, jenž číhal u útočné modré čáry, posléze naznačil přihrávku spoluhráči a nájezd zakončil tvrdou střelou, po níž se kotouč odrazil od tyčky za záda gólmana Chábery.

Po inkasované brance začalo Kladno pozorněji bránit, nepolevovalo však ani v útočné aktivitě. Při zakončení však hosté postrádali přesnost.

Aktivnější Kometa dostala soupeře v závěru třetiny pod tlak a v rozmezí pouhých 88 sekund přidala další dvě branky. Na obou měl podíl útočník Divíšek, který přesnou přihrávkou od zadního mantinelu nejprve našel obránce Švrčka a na jeho přesnou dělovku brankář Chábera nedosáhl. Vzápětí po přetlačování u mantinelu v obranné třetině Kladna se opět dostal ke kotouči aktivní Divíšek, tentokrát našel volného Erata a bylo to 3:0.

Tři branky diváky hodně natěšily, ovšem Kladno ve druhé třetině naznačilo, že se nemíní vzdát. I když domácí tlačili, intenzita jejich útoků ztratila na síle z první třetiny. Na obou stranách navíc vynikali brankáři. Teprve v závěru druhé části Kladno překonalo střelecký půst v Brně během této sezony. Po nenápadném protiútoku našel Látal na pravé straně Kallu, jenž střelou bekhendem k tyči překonal brankáře Trvaje.

Rytíři vycítili příležitost ke zvratu, kterou umocnili v úvodu závěrečné třetiny. Aktivní taktika jim přinesla rychlou odměnu, když střelecky produktivní Kalla přidal druhou branku Středočechů. Kometa na chvíli zcela vypadla z role, začala zoufale bránit jednobrankový náskok a na Trvaje se valil jeden útok za druhým. Brněnský výpadek ale trval jen necelých pět minut.

Zpět na nohy postavil svěřence trenéra Venery návrat k agresivnímu pojetí hry. Od puku těžko odstavitelný Divíšek připravil svým spoluhráčů třetí gólovou akci, když po jeho spolupráci s Dlouhým obránce Kováčik prostřelil od modré čáry Cháberu. Na kolena srazil Kladno po individuální sólové akci Holec, který se protáhl kolem obránce Lepina, jenž jej sice na chvíli přibrzdil, brněnský útočník ale rychle našel rovnováhu a chytrou kličkou překonal Cháberu popáté.

Hlasy trenérů po utkání:

Lubomír Oslizlo (Brno): "Vyšla nám parádně první třetina. V ní jsme hráli opravdu dobře a kromě tří gólů jsme měli ještě další příležitosti. Druhá třetina už neměla takový náboj, ale to se dalo čekat. Soupeře jsme k ničemu nepustili, měl pouze čtyři střely, ale inkasovali jsme branku, když jsme si špatně rozebrali hráče. V úvodu třetí třetiny Kalla snížil na rozdíl jediné branky, což nás na tři střídání rozhodilo. Rychle jsme se však dali dohromady. Čtvrtým gólem obránce Kováčika se zápas rozhodl a naše vítězství vyšperkoval po parádní akci Holec. Jsme rádi, že jsme ošidné první utkání zvládli dobře."

Petr Tatíček (Kladno): "Začátek utkání jsme vůbec nezvládli. Kometa nás ve všech činnostech předčila; pohybem, chutí, elánem. Na většinu hráčů zřejmě padla nováčkovská premiéra při play off. Možná byl ještě výsledek 0:3 přijatelný. Druhou třetinu jsme trochu zkorigovali a hru vyrovnali. Dali jsme i toužebný první gól ve třetím zápase v Brně. Do závěrečné třetiny jsme nastoupili s tím, že by bylo dobré dát kontaktní gól, což se nám povedlo, ale potřebovali jsme ještě pár minut udržet výsledek 2:3. Po naší hrubé chybě jsme dostali čtvrtý gól. Po něm jsme už byli bez šance a dostali ještě i pátý gól. Z dnešního výsledku bychom si měli vzít poučení do zítřejšího druhého zápasu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz