• Česká pojišťovna play off
  • 3.3.2012 17:30
  • Předkolo 3. kolo
  • stav série 0:3
3 : 4
konec po s.n. 0:0, 3:1, 0:2 - 0:1

Kometa dohnala dvougólové manko, v nájezdech si zajistila postup do čtvrtfinále

3. března 2012, 19:52

ČTK

Rytíři nastoupili v brance s Cikánkem a Chábera, který musel po první třetině čtvrtečního druhého duelu v Brně odstoupit s nastřeleným kotníkem, byl připravený na střídačce.

Do první šance se dostal ve třetí minutě po Bílkově akci kladenský Kuchler, ale Trvaj zasáhl betony. Vzápětí šli pykat hostující Malec a Vašíček, ale domácí dlouhou přesilovku včetně 35 vteřin v pěti proti třem nevyužili. Následovaly tři přesilové hry Komety, ale Kladno tlaku odolalo. V závěru úvodní třetiny při Zohornově vyloučení zahrozil v oslabení Čermák a ještě si vynutil faul.

Na začátku druhé části předvedl své schopnosti kladenský kapitán Patera, který při hře čtyř proti čtyřem po sólu přes tři brněnského hráče prostřelil Trvaje. V následné početní výhodě vyrazil Cikánek Žižkův bekhendový pokus a po něm netrefil odkrytou branku Němec.

Rytíři byli v náporu a ve 29. minutě se dočkali zvýraznění náskoku, když po brejku Pavlů přenechal za kruhy kotouč Drtinovi, jehož přesný pokus zapadl s odrazem o pravou tyč za Trvajova záda. Kladenský bek si připsal vůbec první trefu v této sezoně.

Po polovině utkání nechali domácí před brankou volného Jakuba Svobodu, který snížil po už šesté asistenci Divíška v sérii. Kladno ale přesně za minutu opět získalo dvoubrankový náskok. Po Paterově přihrávce zpoza branky se zblízka prosadil Bicek. V 36. minutě mohl ještě zvýšit Hovorka, ale Trvaj jeho únik zlikvidoval pravým betonem.

V úvodu závěrečné části prověřil Trvaje v přesilovce Látal, Rytíři pak bránili náskok a podnikali nebezpečné brejky. V jednom z nich Trvaj zachránil svůj tým proti osamocenému Eberlemu. V 50. minutě šel pykat Toman a hosté při jeho vyloučení, které se domácím vůbec nelíbilo, snížili.

Nejdříve v oslabení Hovorka netrefil puk po Dragounově přihrávce a Kometa se dostal na kontakt díky trefě Dlouhého. Následoval výpadek Kladna, už v oslabení mohl vyrovnat Jaroslav Svoboda a povedlo se to v 58. minutě Eratovi.

Obratu zabránil po brejku Komety obranným zákrokem Procházka a Vašíček následně minul. Minutu před koncem základní doby šel pykat hostující Malec, ale Kometa se ubránila. Prodloužení také nerozhodlo a v nájezdech se trefil jen brněnský Němec, který poslal Kometu poprvé od roku 1987 do čtvrtfinále.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Vojta (Rytíři Kladno): "Řekl bych, že jsme zápas zase nezvládli hlavně psychicky. V momentě, kdy jsme vedli 3:1 a měli jsme přesilovku, tak jsme naší laxností udělali nevídané chyby, soupeř šel do tlaku a měli jsme pak pětkrát puk na holi a nebyli jsme schopní jej posunout za modrou čáru. Soupeř samozřejmě těch nabídnutých šancí dokázal využít a vyrovnat. V prodloužení jsme se snažili hrát aktivně, Kometa dobře bránila, protože si věřila na nájezdy. Ty nás celou sezonu trápí a soupeř to velmi dobře věděl. Ze tří nájezdů jsme nedokázali dát ani jeden. Možná s odstupem času se sezona bude hodnotit kladně, ale nás to samozřejmě mrzí, protože jsme nechtěli jít na dovolenou."

Lubomír Oslizlo (HC Kometa Brno): "Jsme rádi, že jsme sérii ukončili, a za to, že jsme s těžkým a nepříjemným soupeřem vyhráli 3:0 na zápasy. O to víc si ceníme zvrat v utkání, že jsme i za nepříznivého stavu 1:3 dokázali Kladno ve třetí třetině dostat pod tlak a zaslouženě jsme vyrovnali. V prodloužení už moc šancí nebylo a vyhráli jsme na nájezdy, na které jsme dali do brány Hoviho, protože je umí velice dobře. Musím poděkovat celému mančaftu, jak celou sérii a hlavně to utkání venku zvládl."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz