• Česká pojišťovna play off
  • 8.3.2012 18:10
  • Čtvrtfinále 1. kolo
  • stav série 1:0

Hokejisté Pardubic otočili souboj s Vítkovicemi, ve čtvrtfinálové sérii se ujali vedení

8. března 2012, 19:57

ČTK

Pardubičtí začali aktivně a brzy si vynutili přesilovku, při níž měli dvě velké šance otevřít skóre. Útočník Kolář ale teč rychlé přihrávky od Starého namířil nad a přesně nezacílil ani o chvilku později Sičák. Z nenápadného kontru v šesté minutě udeřili jako první hosté, když gólmana Růžičku propálil Kudělka.

Poté si zahráli početní výhodu i Ostravané, ale mohli být rádi, že v jejím závěru neinkasovali poté, co Kočí tváří v tvář neuspěl proti brankáři Málkovi. Další přesilovka v podání úřadujících vicemistrů už byla zcela odlišná - Růžička lapačkou vychytal v obrovské šanci Slobodu, vzápětí nastal v jeho brankovišti obrovský závar, ale domácí ho s notnou dávkou štěstí přežili bez úhony.

Hned v úvodu druhého dějství se proti pravidlům provinil Punčochář a Pardubičtí ostřelovali Málkovu branku, jenže bez gólové tečky, i proto, že bek Kolář z dobré pozice minul. Ostravané se navíc provinili dalším přestupkem a domácí měli k dispozici 44 sekund hry v pěti proti třem, v ní však Málka výrazněji neohrozili.

Stejnou výhodu měli na poté i hosté, jenže za 14 sekund se vůbec nestihli usadit v útočném pásmu. Ve 29. minutě zkusil Růžičkovu pozornost Burger a moc nechybělo, aby zvýšil vedení svého týmu. Kotouč však poté, co se vykutálel z Růžičkovy náruče, proskákal kousek vedle pravé tyče.

Pak už přišly velké chvilky Pardubic. Uzdravený kanonýr Bartek ani nadvakrát v obrovské šanci nedal, ale při druhém pokusu vyrazil Málek puk přímo k Markovičovi, jenž ho snadno uklidil do branky. Domácí hráli vzápětí přesilovku a jen sekundu po Slobodově návratu do hry poslal Borer svým prvním extraligovým gólem v pardubickém dresu Východočechy do vedení. Na začátku 37. minuty Zohorna zakončil při vlastním oslabení přečíslení tří proti dvěma a bylo to 3:1.

Naděje hostů na zvrat ještě více utlumil v nástupu do třetí části u tyčky zapomenutý Radil. V 48. minutě sice Jan Káňa snížil znovu na dvoubrankový rozdíl, ale o minutu později se podruhé trefil ze snadné dorážky Markovič a definitivně rozhodl. Zároveň vyhnal z branky Málka, jehož nahradil Šindelář. Další změna skóre již nepřišla.

Hlasy trenérů po utkání:

Ladislav Lubina (Pardubice): "V první třetině se na nás projevila delší přestávka a absence zápasového rytmu. Do utkání jsme nastoupili špatně. Do druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a zpřesnili přihrávky, které byly lepší a chodily včas a na hokejku. Hlavně zlepšený pohyb se projevil na naší hře, přesilovkami jsme se více dostali do hry, začali i více střílet a zaplaťpánbůh dali i nějaké góly. Jsme rádi za ten první stupínek, který jsme dnes udělali."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Zvládli jsme dobře první třetinu, dařilo se nám herně i střelecky. Myslím, že jsme ji zaslouženě vyhráli 1:0, pak už to bylo horší. Zápas byl kouskován častými vyloučeními na obou stranách a v pěti se opravdu moc nehrálo. Bohužel jsme inkasovali góly a z toho rezultuje první bod pro domácí."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz