• Česká pojišťovna play off
  • 13.3.2012 17:40
  • Čtvrtfinále 4. kolo
  • stav série 2:2

Pardubice ve Vítkovicích napodruhé těsné vedení udržely, série je srovnána

13. března 2012, 19:17

ČTK

Lépe Pardubičtí odstartovat snad ani nemohli. Že to s komplexem Šindelář, který v domácí brance znovu nahradil indisponovaného Málka, nebude tak horké, ukázal už ve 28. vteřině Starý. Po vítkovickém propadu ve středním pásmu šli hosté do přečíslení a Starý přesným švihem k tyčce otevřel skóre.

Zahajovací pětiminutovka patřila hostům, v jejichž sestavě se poprvé po dvou měsících objevil Američan Elkins. Vítkovice o sobě daly vědět v šesté minutě, kdy se Ujčík po vhazování protáhl před Růžičku, ale v pádu puk bekhendem poslal jen do tyče.

Pak přišla další gólová chvilka Starého, který v deváté minutě nachytal Šindeláře střelou z těžkého úhlu.

Vítkovice nemohly najít správný rytmus. Strapáč sice napnul síťku, ale jen z vnější strany, další snaha o tlak se rozmělnila ve vyloučeních.

Iniciativy se domácí chopili ve druhém dějství. Po dvou planých výhrůžkách Jana Káni a Klimka nabral rychlost ve středním pásmu Pohl a bekhendem ve 31. minutě už zavěsil.

Hosté znovu přidali a soupeře mačkali v útočném pásmu. Zohorna však zblízka Šindeláře nepokořil, a tak udeřily Vítkovice. Klimkovu střelu po brejku Růžička vyrazil, jenže jeho spoluhráč Somík kotouč bruslí smolně poslal do vlastní branky.

Gól těsně před pauzou měl být pro Pardubice ledovou sprchou, jenže hosté bleskově oplatili stejnou mincí. Už za 23 sekund skóroval bombou od modré čáry Kočí a ještě před přestávkou vrátil Východočechům vedení. I v třetí brance měl prsty Starý, který Kočímu přihrál.

Pardubice byly v třetí třetině lepší, ale znovu zahazovaly šance. Kousal v sólu ztroskotal na Šindelářovi, Bartek nastřelil tyčku a Somík opět jen vítkovického gólmana. Takřka došlo na pondělní závěr. I když domácí se nemohli dostat do zakončení, v 58. minutě po nenápadné střele Tomáš Káňa zazvonil na tyčku.

Domácí v závěru ještě sáhli ke krátké power play, ale vyjma jednoho závaru už Růžičku přímou střelou neohrozili.

Hlasy trenérů po utkání:

Mojmír Trličík (HC Vítkovice Steel): "Levně jsme pustili soupeře do dvoubrankového vedení. Nakonec se nám to podařilo vyrovnat, ale strašně důležitý byl moment, kdy hosté odpověděli na naše vyrovnání třetím gólem. Pak se Pardubice mohly zaměřit na bránění. Přestože jsme dřeli a snažili se a možná jsme si nezasloužili prohrát, štěstí se přiklonilo na stranu soupeře."

Pavel Hynek (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): "Klobouk dolů před tím, co obě mužstva v sérii předvádějí. Měli jsme dobrý vstup do utkání a dobře jsme odehráli první třetinu. Druhých dvacet minut nás ale Vítkovice dostaly pod velký tlak a srovnaly. Důležité bylo, že jsme hned odpověděli gólem. Ve třetí třetině jsme se zaměřili na obranu a znovu to dospělo až do power play, kde jsme měli více štěstí než včera."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz