• Česká pojišťovna play off
  • 17.3.2012 18:10
  • Čtvrtfinále 5. kolo
  • stav série 2:3

Sparta znovu doplatila na špatnou produktivitu, v sérii s Kometou je na pokraji vyřazení

17. března 2012, 20:15

ČTK

Sparta dnes před návštěvou 11.751 diváků sice vůbec poprvé v sérii otevřela skóre, ale Róbert Petrovický vyrovnal a už na konci druhé části vstřelil vítězný gól Radek Dlouhý. V power play přidal třetí gól vítězů Leoš Čermák. Šestý zápas je na programu v pondělí v Brně od 18:10 hodin.

Hned od úvodního vhazování se na ledě strhla obrovská bitva, která nejlépe dokumentovala důležitost zápasu. Oba týmy hrály ve velkém tempu, k vidění bylo hodně osobních soubojů, ale o něco aktivnější v ofenzivě byla zpočátku Kometa. Její hráči se snažili zasypat Faltra, který mezi tyčemi nahradil jedničku Pöpperleho, co možná největším počtem střel ze všech možných pozic, domácí gólman se tak ale jen o to rychleji rozehřál.

Byla to naopak Sparta, která otevřela brankový účet zápasu. V polovině šesté minuty byl prvním potrestaným hráčem Žižka, nedlouho před jeho návratem do hry nahodil puk před Trvajovo brankoviště Krstev, kde ho vybojoval důrazný Foster a Sacha Treille snadno doklepl do prázdné branky.

Už v 10. minutě ale dostali hosté ideální možnost k vyrovnání, když Sparta byla ve vlastním oslabení na ledě s jedním hráčem navíc a musela tak na minutu do tří. Čermák ovšem nedokázal z úhlu zacílit do prázdné branky a Falter poté vychytal Petrovického i dvě Žižkovy ostré rány. V 15. minutě Pacovský po objetí brněnské branky ideálně předložil najetému Philippovi, toho ale vychytal svým levým betonem Trvaj.

Přesně po 22 odehraných minutách bylo vyrovnáno, když se hosté prosadili v přesilovce Petrovickým podobným způsobem jako domácí. Ve 26. minutě všem přítomným zatrnulo, neboť hostující Hruška po nárazu do hrazení opouštěl led na nosítkách. Před polovinou zápasu našel Divíšek parádně Jakuba Svobodu, proti obratu ve vývoji byl však Falter.

Výtečně si ale vedli oba gólmani - Trvaj se nenechal zaskočit nebezpečným bekhendem Sersena. Bývalý sparťan Koreis v hostujících službách neuspěl v přesilovce a stejně jako on ztroskotal na Faltrovi i Čermák. Přišlo ovšem přečíslení dvou na jednoho a Dlouhý poslal krátce před druhou přestávkou Jihomoravany do vedení.

Ve třetí části se Sparta hnala za vyrovnáním a dřela do úmoru, ale narážela na pozorně bránící modrobílou hráz a musela se navíc držet neustále v pohotovosti i směrem dozadu, neboť Brňané hrozili nebezpečnými kontry. Stav 1:2 trval až do samého závěru. Více než dvě minuty před vypršením základní hrací doby si domácí kouč Jandač vyžádal oddechový čas a zariskoval hrou bez brankáře. Krátce poté se ocitl Bližňák v šanci, ale poté se zmocnil odraženého puku Čermák a dovezl ho do prázdné branky.

Hlasy trenérů po utkání:

Patrik Martinec (Sparta): "Odehráli jsme dobře první třetinu a ten začátek se nám povedl, jak jsme si to představovali. Dali jsme dokonce první gól, což se nám v této sérii předtím nedařilo. Bohužel na začátku druhé třetiny jsme špatně odehráli oslabení a v poslední minutě druhé třetiny - po pro mě nepochopitelné chybě - jsme soupeře pustili do vedení. Třetí třetinu si Brno odbránilo, my jsme se nedostali do žádných velkých šancí, a dnes proto prohráli. Série je 3:2 pro Brno a nám nezbývá než tam teď vyhrát a pokusit se vrátit sérii zase sem."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Byl to velmi těžký zápas, který jsme zvládli. Na začátku bylo vidět, že soupeř do toho jde, chodili do brankoviště, důrazně napadali a z toho jsme také dostali gól, i když to bylo při oslabení, kdy tam Jirku Trvaje atakovali. Od druhé třetiny už jsme ale hru srovnali, vyrovnali z přesilovky a často se usadili v útočném pásmu, kde jsme dlouho drželi kotouč. Je těžké to bránit a soupeři tam trochu docházely síly. Ke konci druhé třetiny jsme otočili stav na 2:1 a třetí třetinu už jsme soupeře k ničemu nepustili, i když v závěru měl snahu o srovnání, ale my jsme ujeli a dali branku na 3:1. Vyhrát tady dva ze tří zápasů, to je super."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz