• Česká pojišťovna play off
  • 3.4.2012 17:40
  • Semifinále 6. kolo
  • stav série 2:4

Liberec se nedočkal ani na pátý pokus, postup slaví Pardubice. O titul hrají s Kometou

3. dubna 2012, 18:30

ČTK

Domácí stejně jako v předešlých dvou vzájemných zápasech byli horším týmem. Přitom hned na začátku měli několik velkých šancí, po kombinaci Nedvědovy formace však puk jen několikrát prošel blízko brankové čáry. Hosté se poprvé prosadili ve 4. minutě, kdy Pince prostřelil Starý, a připsal si tak pátý gól v play off.

Tygři se snažili vyrovnat, tlačili se do útoku, ale Pardubice pozorně bránily střední pásmo a dařilo se jim často i blokovat střely od modré čáry. K brance Liberci nepomohla ani první přesilová hra při vyloučení Sičáka. Podobně dopadly i výhody obou celků na začátku druhé třetiny, ve 28. minutě se ale Východočeši dostali do dvoubrankového vedení, když Semorád prostřelil Pince podruhé.

Liberečtí s přibývajícím časem začali ztrácet nervy a stejně jako v předešlých duelech série často putovali na trestnou lavici. Při Urbanově vyloučení mohl zvýšit vedení hostů Somík, ale z dobré pozici netrefil i kvůli teči Bartoviče odkrytou branku Severočechů. V závěru druhé třetiny byli za fauly v útočném pásmu vyloučeni Vak s Bartovičem a Pardubice 61 sekund dlouhou přesilovku využily. Sičákovu střelu nešťastně tečoval za Pincova záda Výtisk.

Ve třetí části nahradil Pince Vošvrda, domácí zrychlili pohyb a snažili se vykřesat jiskřičku naděje na obrat. Ve 46. minutě ale v rychlém sledu faulovali Moravec s Nedvědem a hosté hráli opět v pěti proti třem, výhodu dlouhou bez devíti sekund dvě minuty ale tentokrát nevyužili. Liberci se následně podařilo snížit, v klasické přesilovce překonal Růžičku pohotovou dorážkou Krejčík.

Rozhodnutí měl na hokejce po šťastném odrazu puku Bartek, Vošvrda ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval. Domácí začali riskovat a kouč Kalous se dokonce už čtyři minuty před koncem rozhodl odvolat ze hry brankáře. Když byl poté vyloučen Rákos, hrál Liberec v šesti proti čtyřem a dokázal snížit na 2:3. V pokračující power play ale ukončil sny Liberce o finále Bartek.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Liberec): "Pardubice v celé sérii ukazovaly trochu větší hokejovost a trpělivost. Byly lepší a postup si zasloužily. Boj s produktivitou nás provázel celou dobu, utkání od sebe ale nebyla odlišná. I druhý zápas v Pardubicích jsme mohli vyhrát. Při zápasech u nás už byl soupeř lepší, ve druhém již dominoval a převzal režii nad celou sérií."

Pavel Hynek (Pardubice): "Ze začátku to byla spíš taktická bitva, kterou z naší strany podpořil rychlý první gól. Pak jsme hráli hodně pasivně do útoku, Liberec zvýšil tlak a měl několik možností srovnat. Za stavu 3:0 jsme se připravovali na poslední nápor, měli několik možností rozhodnout - přesilovku pět na tři, nájezd. Nakonec jsme z toho udělali drama a byli rádi, že jsme vyhráli."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz