• Tipsport extraliga – o umístění
  • 3.3.2013 15:30
  • 1. kolo

Úvodní duel skupiny o udržení patřil Karlovým Varům, Liberec už za Energií zaostává o sedm bodů

3. března 2013, 19:12

ČTK

Domácím vyšel úvod utkání dokonale. Už ve druhé minutě potrestal Nedvědovo vyloučení Doležal střelou mezi Schwarzovy betony. Za hosty mohl odpovědět Duda, jeho nebezpečnou střelu z mezikruží však zablokoval Prošek. V osmé minutě zužitkoval už po sedmi vteřinách výhodu při Kudrnově trestu Pech, který za minutu a půl v další početní výhodě zvýšil na 3:0.

Po třetí brance vystřídal Schwarze Vošvrda, který se vyznamenal při Zaťovičově bombě z bezprostřední blízkosti. Při necelou minutu trvající přesilovce čtyř proti třem ještě v úvodní části trefil domácí bek Nosek horní tyč.

Prostřední dějství začali náporem Severočeši, kteří se snažili vykřesat naději. Domácí se bránili i za cenu častých zakázaných uvolnění. Ze sevření se Energie vymanila na chvíli ve 25. minutě, kdy byl při samostatném nájezdu sražen Vachovec Čuttou, ale z při trestném střílení karlovarský mladík ztroskotal na Vošvrdových betonech.

Liberec dále pokračoval v tlaku, ale se šancemi Dudy, Pospíšila a Vantucha si poradil pozorný Mensator. Ve 34. minutě naopak pojistili náskok domácí, když se po Gulašiho ideálním vysunutí trefil Tomáš Rohan.

Bílí Tygři se ale nevzdali a podařilo se jim v závěrečné třetině dostat do hry díky dvěma využitým přesilovkám. Ve 47. minutě připravil Mensatora o čisté konto po vyšachování domácí obrany Bulík a za tři minuty se prosadil z otočky Čutta.

Karlovy Vary se začaly bát o výsledek a trenér Žemlička si vzal oddechový čas. Díky Mensatorovi domácí důležitou výhru udrželi. Karlovarský gólman se vyznamenal především při šanci Nedvěda, kdy puk poskakující na brankové čáře poslal hokejkou do bezpečí. Zdramatizovat závěr se nepodařilo hostům ani v minutu trvající power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Zápas pro nás začal výborně, měli jsme tři přesilovky a dali jsme tři góly. Potvrdilo se zase, že doma mámě první třetiny velmi dobré. Za stavu 3:0 jsme si říkali, že musíme hrát pořád stejně a tam jsme zvýšili náš náskok. Ve třetí třetině na nás bylo opět znát, že se bojíme vyhrát a trochu jsme soupeři přenechali iniciativu. Jsme rádi, že jsme to zvládli a tento velmi důležitý zápas vyhráli. Chtěl bych dnes zvlášť poděkovat Lukáši Mensatorovi za jeho výkon. Od doby, kdy se vrátil do branky, chytá parádně."

Milan Černý (Liberec): "Zápas jsme si prohráli v prvních deseti minutách, kdy jsme udělali fauly a dostali jsme góly v oslabení. Potom jsme už tahali za kratší konec. Vyhráli jsme jen třetí třetinu a to bylo málo. Myslím, že kdybychom měli lepší začátek a byli jsme disciplinovanější, tak by zápas vypadal jinak."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz