• Tipsport extraliga – o umístění
  • 15.3.2013 18:30
  • 4. kolo

Liberec vykročil k záchraně, Bílí Tygři přehráli Energii a v tabulce ji přeskočily

15. března 2013, 21:35

ČTK

Domácí před vyprodanou Tipsport Arénou rozhodli o osudu utkání již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Dvěma góly se na výhře podílel Radek Duda, brankář Marek Schwarz si připsal druhé čisté konto za sebou.

Začátek byl z obou stran opatrný, jakoby na obě mužstva dolehla důležitost zápasu. Jako první se osmělili domácí, Duška v nadějné pozici však vychytal Mensator. V polovině první třetiny byli současně vyloučeni hostující Parýzek a Doležal a Tygři dostali možnost dvojnásobné přesilovky, kterou dokázali zásluhou Dudy využít.

O minutu později ujel po křídle Bárta, Mensator jeho blafák vyrazil, na dorážku Urbana byl ale už krátký. I nadále měli více ze hry Severočeši a hostující brankář musel být v pohotovosti. Na konci první třetiny domácí opět využili přesilovou hru. Kotouč putoval po ose Nedvěd, Filippi až na úplně volného Bulíka, který zvýšil již na 3:0.

Na začátku druhého dějství hrála Energie přesilovku, Schwarze však prakticky neohrozila. Podobně dopadla i následující karlovarská půlminutová přesilová hra pět na tři. Poté si početní výhodu zahrál také Liberec, Pospíšilovu tvrdou střelu od modré čáry pokryl Mensator.

Bílí Tygři hýřili aktivitou a hostům nezbylo nic jiného než faulovat. Ve 37. minutě se domácím podařilo využít již třetí početní výhodu v zápase. Zasloužil se o to Duda, jehož přihrávku na Kudrnu srazil za záda vlastního brankáře obránce Nosek. Již na 5:0 mohl zvýšit Kudrna, Mensator však předvedl povedený zákrok.

Pátý gól přidal ve 42. minutě po pěkné kombinaci celého útoku Víšek. Bílí Tygři byli i nadále při chuti, nebezpečnou Nedvědovu ránu pokryl karlovarský brankář. Na druhé straně mohl skórovat Kumstát, Schwarz se však proti jeho střele stačil přesunout. Liberečtí se již nikam nehnali a v poklidu bránili náskok. Také hosté pomalu rezignovali.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Hynek (Liberec): "O osudu utkání rozhodla první třetina, v které se nám podařilo vstřelit tři branky. Po zbytek zápasu jsme už kontrolovali výsledek. Udělali jsme první krok k záchraně, ještě nás ale dva čekají. Chtěl bych poděkovat hráčům za předvedený výkon a za vítězství."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Prvních deset minut jsme odehráli solidně, pak přišlo dvojnásobné vyloučení a inkasovali jsme. Liberec se dostal na koně a do konce třetiny přidal další dvě branky, což rozhodlo utkání. My jsme si nevypracovali žádnou pořádnou šanci, Liberec byl lepší ve všech aspektech hry."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz