• Baráž o extraligu
  • 9.4.2013 18:00
  • 8. kolo

Mladá Boleslav zdolala Olomouc a poprvé v baráži vyhrála venku, na Liberec ztrácí čtyři body

9. dubna 2013, 21:11

ČTK

Hanáci, kterým přibyli na marodku Staněk s Řípou, ale do hry se vrátil Hampl, nastoupili v pozměněné sestavě. Do vedení se dostali v páté minutě hosté, když při Divišově vyloučení připravili Nouza s Výborným úvodní branku pro Pabišku, který se štěstím dostal puk za Kašíkova záda.

Domácí nevyužili dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, ale v pokračující výhodě jednoho muže v poli už ztrátu smazali. Bartoňovu střelu od modré čáry tečoval za Valentova záda Ministr.

Olomouc branka povzbudila a v dalších příležitostech se objevili Rác, Kucsera a Vodný, ale brankář Valent byl na místě. V závěru úvodní třetiny opět zaúřadovala Výborného formace, která připravila pozici bekovi Němečkovi a Mladá Boleslav znovu vedla.

Druhá třetina začala přesilovkou hostí, po níž jel přímo z trestné lavice sám na Valenta Hampl, ale blafák ke gólu nedotáhl. Pak měla dvě přesilovky Olomouc, hlavně v té druhé ostřelovala Valenta, který však odolal. V další početní výhodě domácích trefil Kucharczyk tyč.

Ve 33. minutě dostala šanci hrát dvojnásobnou přesilovku i Mladá Boleslav, ale přerušil ji Tomanův faul. Hosté byli polovinu druhé třetiny ve čtyřech, ale i pátá přesilovka Olomouce v druhém dějství zůstala nevyužita. Největší možnost k vyrovnání měl Diviš, jenž z dobré pozice trefil Valenta. V poslední minutě jeli dva na jednoho Selingr a Kucharczyk, který ale mladoboleslavského gólmana také nepřekonal.

Ve 42. minutě byl sám před Valentem Rác, ani on šanci neproměnil. Naopak Kasík od modré čáry propálil Kašíka a Mladá Boleslav si náskok pohlídala. Domácí naopak potvrzovali krizi, do níž se po dobrém vstupu do baráže dostali.

Hlasy trenérů po utkání:

Jan Tomajko (Olomouc): "Je škoda, že jsme prohráli. Měli jsme hodně šancí, ale byli jsme nedůrazní. V závěru už to byla křeč a nešlo to. Soupeř šance proměnil a my ne. Motivace je pořád, ještě chodí lidi a byla by škoda zahodit celou sezonu, která byla výborná. Kluci hráli celý rok na hranici svých možností a budeme to chtít udržet. Musíme se z toho oklepat, i takové situace v hokeji jsou a věřím, že v Chomutově to odehrajeme jako proti nim doma, kde jsme podali výborný výkon."

Jan Vidner (Mladá Boleslav): "Dnes jsme v Olomouci vstřelili tři branky, minule žádnou. Přežili jsme dvouminutovou přesilovku domácích pět na tři i hodně přesilovek ve druhé třetině. Máme cenné body z venku, v boji o extraligu stále žijeme."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz