• Tipsport extraliga
  • 27.9.2013 18:30
  • 6. kolo

Pražská Sparta osmi góly suverénně smetla Třinec, Petr Ton se už v první třetině blýskl hattrickem

27. září 2013, 21:13

ČTK

Domácí spustili očekávané ofenzivní manévry bleskově po zahajovacím buly. Hlinka vybídl ke skórování kanonýra Tona a ten nezaváhal. Již v páté minutě lovil hostující gólman Hrubec kotouč ze sítě znovu a opět se tak stalo po zakončení Tona, který zužitkoval přesilovku za prohřešek Bonka. Už 24 vteřin poté však přibrzdil euforii domácích Adamský.

Hra se poté trochu zklidnila a vyrovnala. V 19. minutě ale vrátil Spartě dvougólové vedení kapitán Rolinek a výrazným krokem k další tříbodové výhře před svými diváky bylo pak uzavření hattricku Tona 21 sekund před přestávkou.

Od druhého dějství naskočil do třineckého brankoviště Konrád místo Hrubce a chvíli se zdálo, že by se Slezané mohli ještě poprat o body. Zvláště poté, co ve 25. minutě snížil Adamský. Jenže sparťané v rozmezí necelých čtyř minut v polovině duelu odskočili zásluhou přesilovkových zásahů Kumstáta s Hlinkou na 6:2. Za hosty zkorigoval skóre Adamský a také on završil hattrick.

Když hned po 85 vteřinách třetí části ukončil jakékoliv myšlenky Ocelářů na zvrat v signalizované početní výhodě Přibyl, začalo oboustranně útočné představení, v němž oba celky bavily bezstarostným hokejem. Ve 43. minutě mohl další svou trefu přidat Ton, jehož v úniku zahákoval Martin Růžička. Konrád ale Tonovu oblíbenou fintu se zakončením bekhendovým blafákem dobře prokoukl.

Přes dalších několik slibných příležitostí se skóre změnilo až v 51. minutě zásluhou Pechova gólu na 8:3 a halou se poprvé nesl pokřik "deset, deset". I přes dvě početní výhody už se ale domácí znovu netrefili. Trestné střílení měli 47 vteřin před závěrem k dispozici i hosté, Polanský však nezamířil přesně.

Hlasy trenérů:

Josef Jandač (trenér Sparty): "Rozhodla první třetina, ale potom už to byl hokej bez obran. Chápu Třinec, který s tím výsledkem musel něco dělat, ale nechápu nás, protože my jsme hráli hrozně lehkovážně. Od nás to vypadá, že si chce každý dát góla a je to strašně nezodpovědné dozadu. Jsem moc rád za to vítězství, první třetina byla dobrá, ovšem ta druhá byla z naší strany hodně riskantní a myslím, že Třinec si tam vytvořil spoustu šancí. Utkání se pro nás mohlo vyvíjet ještě hodně dramaticky. Myslím, že pro Třinec je ten výsledek krutý."

Jiří Kalous (trenér Třince): "Dneska to byla hodně hořká pilulka pro celý tým. Sparta podala výborný výkon. Řekl bych, že jsme byli zaskočení její agresivitou, a myslím, že ten zápas rozhodla první třetina, kdy nám utekli na 4:1. I když jsme se snažili dostat ještě nazpátek do hry a vytvořili jsme si i pár šancí na skórování, dnes jsme na Spartu neměli."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz