Žďár představil čtyři posily včetně Půhoného: Role lídra se nezříkám

Jiří Půhoný a Martin Nečas st. | Foto: hokejzr.cz

28. května 2023, 13:14

Adam Bagar

Druholigový Žďár nad Sázavou po odchodech odkryl už také první posily. Plamenům pomůžou útočníci Dominik Dušek, Tomáš Kulhánek, Miroslav Rohlík i zkušený Jiří Půhoný. Klub to uvedl na svém webu.

30letý Půhoný se do třetí nejvyšší soutěže vrací po sezoně strávené v Chance lize, v níž odehrál za Dynamo 37 zápasů s bilancí 16 bodů za tři branky a 13 nahrávek.

„Byl jsem rád, že po pěti letech strávených ve druhé lize přišla nabídka. Měl jsem to blízko domů, takže to bylo fajn. Rozhodnutí nelituji, ale sezona byla taková zvláštní. Nakonec se to naštěstí ubojovalo, ale úplně v nejlepším na ni vzpomínat nebudu,“ hodnotí ročník, v němž Dynamo zachraňovalo prvoligovou příslušnost až v závěru.

Ve druhé lize odehrál Půhoný už takřka dvě stovky zápasů za Chotěboř, Šumperk a hlavně Dvůr Králové nad Labem, kde strávil čtyři úspěšné roky. Teď jej jako velkou posilu představil Žďár nad Sázavou. „Od Jirky si slibujeme, že se stane tahounem mužstva,“ říká generální manažer klubu Martin Nečas.

„Od Jirky si slibujeme, že se stane tahounem mužstva.“

„O mé roli v mužstvu jsme se ještě úplně nebavili, ale myslím si, že bych měl být lídr týmu. Toho se samozřejmě vůbec nezříkám. Jsem rád, že jsme se domluvili. S manažerem jsem byl v kontaktu delší dobu a nastínil mi, že tady chtějí zase podzvednout hokej na ty příčky, kam patří,“ prozrazuje Půhoný.

Ve 2. lize nasbíral už 281 bodů (117+164), nyní už se těší na další starty. „Žďár je město, co si pamatuji z dřívějška, kde chodilo vždycky hodně fanoušků. Teď se to trošku zadrhlo, tak doufám, že budeme podávat dobré výkony, opět naplníme stadion a lidé budou mít radost,“ přeje si na závěr velká posila Plamenů.

„S manažerem jsem byl v kontaktu delší dobu a nastínil mi, že tady chtějí zase podzvednout hokej na ty příčky, kam patří.“

Ofenzivě by měl výrazně pomoct i Dominik Dušek, jenž loni sbíral v Havlíčkově Brodě víc než bod na zápas. „Další skvělá posila pro nás, pro fanoušky i celý klub. Jsem nesmírně rád, že jsme se dohodli a Dominik za nás bude nastupovat. Slibujeme si od něj góly, hodně gólů,“ usmívá se Nečas.

Za Plameny budou hrát i forvardi Tomáš Kulhánek a Miroslav Rohlík, kteří na Vysočině naskakovali už v uplynulém ročníku, jenž jinak strávili v Dynamu B. „Jsem velmi rád, že jsme se s oběma kluky dohodli na spolupráci. Už v minulé sezoně ukázali, že dokážou být na ledě rozdíloví,“ těší Nečase.

Tvořící se kádr SKLH Žďár nad Sázavou

Brankáři:
Jiří Sláma, Lukáš Vít.

Obránci:
Jan Čermák, Martin Lojek, Jaroslav Ludvík, Václav Macek, Martin Pleva, Václav Půža.

Útočníci:
Dominik Dušek, Martin Gregar, Tomáš Chlubna, Lukáš Jícha, Dan Kotlík, Tomáš Kulhánek, Luboš Kunstmüller, Šimon Malenovský, Jiří Půhoný, Miroslav Rohlík, Martin Štola.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz