Žďáru moc vděčím. Nečas o exhibici, Kašem či Hurricanes

Foto: Michal Eger

Martin Nečas si po delší době zahrál za mateřský Žďár nad Sázavou, a to v charitativním zápase Hvězdy 2022. Po vydařené exhibici promluvil také o nadcházející sezoně v NHL.

Byl to podařený páteční den, díky kterému se získalo přes jeden milion korun pro hokejovou mládež ve Žďáru, Nadaci Jakuba Voráčka i místní organizaci Popálky o.p.s.

Martin Nečas mladší se svým týmem nakonec podlehl výběru Jakuba Voráčka 6:7, ale o výsledek vůbec nešlo.

„Udělali tady ze mě hráče, který pak šel do Komety a Libor Zábranský a spol. ze mě udělali hráče, který se dostal do NHL."

O CHARITATIVNÍ EXHIBICI HVĚZDY 2022: „Bylo to skvělý, že jsme se sešli v takovém počtu. Byla plná hala. Ve třetí třetině to s mlhou už nebylo ideální. Je to starší stadion, je těžké to zkorigovat. Ale jinak to podle mě bylo dobrý. S kamarády jsme si zahráli hokej pro dobrou věc. Bylo to pro mě speciální, vyrůstal jsem tady do 15 let. Udělali tady ze mě hráče, který pak šel do Komety a Libor Zábranský a spol. ze mě udělali hráče, který se dostal do NHL. Oběma klubům moc vděčím a jsem za to rád."

O VÝSLEDKU 7:6 PRO TÝM JAKUBA VORÁČKA: „Každý se snažil vyhrát, ale na výsledku tolik nezáleží. Zvítězila dobrá věc. Vzpomínky mám jen ty nejlepší. Vždyť jsem tu začínal s hokejem. Je parádní vidět tu známé tváře. Město tu žilo a žije hokejem. Žďár mi vždycky zůstane v srdci. Je dobře, že se podívali mladí kluci a malí hokejisté. Snad je motivuje, když vidí v akci Pastu nebo Vorase v tak malém městečku."

„Je dobře, že se podívali mladí kluci a malí hokejisté. Snad je motivuje, když vidí v akci Pastu nebo Vorase v tak malém městečku."

O VÍTĚZSTVÍ ONDŘEJE PALÁTA VE ZLATÉ HOKEJCE: „Ondra si to zaslouží za poslední tři čtyři sezony. Vždyť získal dva Stanley Cupy. Vyhrál skoro vše, co mohl. Předváděl skvělé výkony a je to i super kluk do kabiny, co jsem poznal."

O NEJLEPŠÍM JUNIOROVI EDUARDU ŠALÉM: „Ještě když jsem byl v Kometě, tak jsem sledoval, jak je mladý a šikovný klučík. Hrál ve vyšších kategoriích a vždycky bodoval. Držím mu palce a hlavně ať maká a dostane se do NHL… Teď A-tým Brna? Výkonnostně na to má. Jde o to, aby si to dobře sedlo a zapadl do týmu."

O POKRAČOVÁNÍ V CAROLINĚ: „Jsem moc rád, že zůstávám. Budu tam už pátý rok. Líbí se mi tam a jsem s ní spojený od začátku kariéry v zámoří. A pokusím se ukázat, že mám na víc, než jsem zatím předvedl. Město je fajn a nejsem tam sám. Bydlím s přítelkyní a občas za mnou létá rodina."

O NOVÉ SMLOUVĚ: „Chtěli jsme kontrakt na dva roky a chci ukázat, že mám i na víc – chci předvést, co je ve mně. Budu makat na tom, aby se to povedlo."

O MINULÉ SEZONĚ V NHL: „Už jsem to říkal několikrát, z mé strany to nebylo ideální, byly tam lepší části sezony i horší. Motal jsem se sestavou, nějak mi to nesedlo a nešlo mi to. Sebevědomí je důležité, a to jsem pak moc neměl, beru to na sebe. Když hrajete o kontrakt, vždycky to v hlavě je. Myslím ale, že mám dobré léto a k tomu ještě pár týdnů před sebou."

O PŘÍPRAVĚ NA DALŠÍ SEZONU: „Po sezoně jsem odpočíval asi tři týdny, od té doby jsem zhruba devět týdnů v zápřahu. Letos je příprava dlouhá a dobrá. Myslím si, že naprosto ideální. Víkend je většinou volný a snažím si užít různých aktivit a kamarádů. Na dovolené jsme byli na Maledivách, tam to bylo fajn. Ještě možná plánujeme jeden víkend někde, uvidíme."

„Jsem moc rád, že zůstávám. A pokusím se ukázat, že mám na víc, než jsem zatím předvedl."

O CÍLECH PRO NOVÝ ROČNÍK: „Já jsem namotivovaný. Na sezonu se těším a také na to, jak si sedne náš tým, který je trošku pozměněný. Bude to podle mě super, máme dobré mužstvo. Hlavně týmově chceme postoupit dále v play off. Osobní dlouhodobé cíle si nedávám, spíše po týdnu si říkám, co chci zlepšovat v tréninku a zápase. Ale chci být lepší než minulý rok."

O PŘÍCHODU ONDŘEJE KAŠEHO DO CAROLINY: „Bavili jsme se o tom, on je výborný hráč. Je to jen o tom, aby zůstal zdravý. Je výborný kluk do kabiny a je super hráč na ledě. Musí být zdravý a rozhodně nám pomůže. Oni mají malé miminko, na rodinné žití to je v Carolině super. Celý rok tam je většinou teplo. Vyptával se mě, kde a jak bydlet, tak jsem mu trošku poradil."

Foto: nhl.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz