Že by play off? Tohle je TOP 5 posil Karlových Varů

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Karlovy Vary zvládly nováčkovskou sezonu a vyhnuly se baráži. Po letech nejistoty tak měly konečně klid na budování kádru. A po letním posilování si může Energie dělat oprávněné ambice na postup do play off.

Dominik Graňák (O, 36 let)

Minulá sezona: Hradec Králové, 56 zápasů (3+3)

Graňák bude jasným lídrem karlovarské defenzivy, ostatně loni dělal kapitána Mountfieldu. Má tituly ze Švédska, Ruska i Česka a se slovenskou reprezentací získal stříbro na mistrovství světa. Zúčastnil se také olympiády. 

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

Matěj Stříteský (O, 28 let)

Minulá sezona: Liberec, 43 zápasů (2+5)

Stříteský má potenciál získat kolem dvaceti bodů. V sezoně 2014/2015 byl v extralize s deseti góly nejlepším střelcem mezi obránci a dotáhl to až do reprezentace. Energie bude pátým klubem v jeho extraligové kariéře: dosud nastupoval za Litvínov, Mladou Boleslav, Jihlavu a loni Liberec.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Tomáš Knotek (Ú, 29 let)

Minulá sezona: Mladá Boleslav, 46 zápasů (10+7)

Když v létě 2017 přišel do Mladé Boleslavi, bylo z toho velké haló. Měl za sebou totiž životní sezonu, dával důležité góly a patřil k oporám Hradce Králové. Jenže jeho angažmá u Bruslařů provázely zdravotní problémy a po dvou letech jde Knotek o dům dál.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Petr Koblasa (Ú, 25 let)

Minulá sezona: Chomutov, 67 zápasů (17+8)

Ve dvanácti zápasech baráže nasázel devět branek, ani to ale Pirátům k záchraně nestačilo. V Karlových Varech svoji extraligovou kariéru začínal, teď se vrací. Jeho osobním rekordem v základní části je 17 bodů, překoná ho letos?

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Tomáš Vondráček (Ú, 28 let)

Minulá sezona: Pardubice a Kometa, 58 zápasů (7+9)

Jeho produktivita nebyla v posledních letech optimální, svou bojovností a rychlostí ale v minulosti pomohl Kometě hned ke čtyřem extraligovým medailím, a to včetně dvou zlatých. Současný karlovarský kouč Martin Pešout ho právě z Brna dobře zná.

Foto: hc-kometa.cz

Aktuální kádr HC Energie Karlovy Vary

Brankáři: Filip Novotný, Jan Bednář, Ondřej Kuchař, Jakub Kašpar.

Obránci: Dominik Graňák, Michal Plutnar, Petr Šenkeřík, Vladimír Eminger, Martin Rohan, Branislav Kubka, Ondřej Šafář, Adam Rulík, František Klejna, Filip Bernáth, David Tureček, Daniel Zavřel, Matěj Stříteský.

Útočníci: Václav Skuhravý, Tomáš Rachůnek, Jakub Flek, Dávid Gríger, Tomáš Mikúš, Ondřej Beránek, Jaromír Kverka ml., Sebastian Gorčík, Petr Koblasa, Martin Kohout, Tomáš Knotek, Adam Raška, Radek Prošek, Michal Hotěk, Otakar Šik, Adam Křemen, Nicolas Hlava, Tomáš Vondráček.

Změny v HC Energie Karlovy Vary

Příchody
Nicolas Hlava (Ú, Znojmo)
Adam Raška (Ú, Chomutov)
Branislav Kubka (O, Banská Bystrica, SVK)
Tomáš Knotek (Ú, Mladá Boleslav)
Tomáš Vondráček (Ú, Pardubice)
Dominik Graňák (O, Hradec Králové)
Petr Koblasa (Ú, Chomutov)
Matěj Stříteský (O, Liberec)

Odchody
Adam Lapšanský (Ú, Trenčín, SVK)
Roman Vlach (Ú, Plzeň)
Tomáš Havránek (Ú, Třebíč)
Tomáš Závorka (G, konec kariéry)
Stanislav Balán (Ú, neznámo)
Matic Podlipnik (O, Slovan Bratislava, SVK)
Petr Stloukal (Ú, Chomutov)
Vladimír Sičák (O, neznámo)
Lukáš Forman (O, Třebíč)
Jakub Černý (Ú, neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz