Zemětřesení ve Slovanu! Klub utlumil činnost a rozpustil kádr

Foto: eurohockey.com

Slovan Bratislava je dalším klubem, který kvůli pandemii koronaviru přistoupil k drastickým opatřením. Na základě rozhodnutí svých akcionářů byl při současné situaci nucen utlumit svou činnost.

Co to konkretně znamená? Smlouvy s hráči a členy realizačního týmu nebudou prodlouženy, pracovní poměr končí i většině zaměstnanců klubu. Zároveň byly k poslednímu březnovému dni ukončeny všechny dodavatelské a marketingově-obchodní smlouvy, které teď nešlo dál vzájemně plnit nebo by jejich plněním vznikaly výdaje.

„Akcionáři klubu museli přikročit k těmto opatřením v zájmu záchrany existence samotného klubu. Předčasné ukončení sezony má na Slovan, podobně jako na velkou většinu sportovních klubů na Slovensku a ve světě, devastační důsledky," hlásí osminásobný slovenský šampión v prohlášení zveřejněném na svých webových stránkách.

Tamní vedení čítá finanční ztráty z neodehraného play off, v němž počítal s vysokým počtem domácích zápasů před zaplněnou arénou. „Ta ztráta se pohybuje na úrovni 1,1 milionu eur (tj. asi 30 milionů korun). Jde zejména o ušlé příjmy ze vstupného, pronájmu VIP lóží a zároveň z nenaplněných marketingových a sponzorských smluv."

O výplaty se prý hráči i další zaměstnanci bát nemusejí. „Slovan Bratislava byl jedním z mála sportovních klubů na Slovensku, který důsledně dodržoval Zákon o sportu a hráči A-týmu byli zaměstnanci klubu. Chceme všechny své pracovně-právní vztahy vůči hráčům i zaměstnancům vypořádat v plném rozsahu," potvrzuje tamní vedení.

To má zájem o další spolupráci s většinou hráčů současného kádru. „Klub by rád nabídl hráčům spolupráci, jakmile bude jednoznačně jasné, v jakém časovém horizontu bude možné obnovit hokejovou činnost před startem další sezony Tipsport Ligy," uzavírá klub, který má za sebou první sezonu v domácí soutěži po návratu z ruské KHL.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz