Žižka o trápení Beranů: Noční můra! Musíme si to vypít do dna

Foto: David Peška, beranizlin.cz

3. listopadu 2021, 22:05

Lukáš Mihal

Zlín ve třetím zápase za sebou vstřelil pouze jednu branku a střelecky se dál trápí. Proti Liberci sice inkasoval jen dvakrát, takové zápasy by určitě mohl dotáhnout k bodům. Góly ale vůbec nepadají, což potvrzuje i Tomáš Žižka, který v tom vidí hlavní problém Beranů.

„Přijde mi, že utkání jsou pořád dokola stejná. Máme pasáže, kdy si můžeme říct, že hrajeme dobře, máme i šance, pak ale přijde chyba, inkasovaný gól a na deset minut vypneme,“ hodnotil utkání Tomáš Žižka.

„Liberec nám odskočil o dva góly a my už jsme se bohužel nedokázali vrátit zpátky do zápasu. Pořád se to opakuje. Dali jsme pět gólů Kometě, ale na jeden dva nejsme schopní zápas urvat. Musíme být produktivnější, jenže to se lehce řekne. Nemáme střeleckou formu,“ dodal.

Berani se navíc nemohou opřít ani o přesilové hry. Díky Robertu Mamčicsovi jsou sice o něco nebezpečnější, protože lotyšský bek umí skvěle držet kotouč na modré čáře, ale pořád nepřinášejí kýžené ovoce. Proti Bílým Tygrům dokonce nevyužili ani jednu z pěti možností.

„To je velký problém, teoreticky by nám mohly pomoct, protože ve hře 5 na 5 se těžko prosazujeme. Na tréninku to chvílemi vypadá dobře, ale zápas je něco jiného, psychika dělá hodně. Nejsou tam střely, nedáme si nahrávku z první, je to pomalé a není to dobře sehrané. I když dneska tam náznaky byly, ale něco tomu chybí,“ smutní zlínský obránce.

„Nejsou tam střely, nedáme si nahrávku z první, je to pomalé a není to dobře sehrané.“

Zlín navíc většinou inkasuje jako první, což jeho psychiku obrovsky zasáhne. Výjimka nenastala ani v úterý, hned zpočátku druhé části totiž otevřel skóre Dávid Gríger, o nějaký čas později navíc přidal druhou branku Jakub Klepiš. Ševci sice ve třetí třetině snížili zásluhou Petera Tršky, ale na vyrovnání, stejně jako proti Vítkovicím, nedosáhli.

„Sráží nás to celou sezonu. Potřebovali bychom zápasy, ve kterých bychom vedli, jenže naopak gól dostaneme, pak třeba inkasujeme znovu a v naší nepohodě už se to těžko obrací. Trápíme se na vstřelené branky, bez nich to přitom nejde. Musíme dát tři čtyři góly, třeba dva z přesilovek, ale my si ničím nepomůžeme. Nejdeme před bránu, kde to bolí. Ale to je i o tom, že pohoda teď není a člověk se snaží, přemýšlí o tom a někdy až moc. Kdo někdy dělal sport, asi to pochopí,“ popisuje celou situaci 42letý bek.

Sestřih utkání

Berany čekají před reprezentační přestávkou ještě dva duely, v pátek zajíždí do Olomouce a v neděli na vlastním ledě přivítají Kladno. Zejména utkání s Rytíři bude nesmírně důležité, protože kdyby Zlín vyhrál, dýchalo by se mu o přestávce podstatně lépe a určitě by se mohl lépe připravovat.

„Dali jsme si cíl udělat nějaké body do reprezentační pauzy, bohužel místo toho sbíráme jednu porážku za druhou. Tým to sráží a strašně těžko se pak hraje, když není lehkost. Odhazujeme puky od sebe, je to těžkopádné. Mužstva, která sem přijedou, vědí, že nejsme v pohodě,“ konstatuje Žižka.

„Dali jsme si cíl udělat nějaké body do reprezentační pauzy, bohužel místo toho sbíráme jednu porážku za druhou.“

Jeden z nejstarších hráčů v extralize už delší dobu přemýšlí o ukončení kariéry, stále ale ukazuje své bojovné srdce a Zlínu chce pomoci za každou cenu. Z aktuálních výsledků ale samozřejmě moc nadšený není, příliš se mu ani nelíbí předváděná hra žlutomodrých.

„Pro mě je to noční můra. Sezonu jsem si představoval jinak, ale asi si to musíme vypít až do dna a bojovat, dokud bude aspoň nějaká teoretická šance aspoň na baráž. Musíme hrát i pro fanoušky, kteří jezdí na výjezdy a chodí na zimák. Klobouk dolů před nimi. Kolikrát je to utrpení se na nás dívat. Zažil jsem to v televizi, když jsem nehrál. Není to moc pohledný hokej. Bohužel jsme v takové situaci a jen dřinou na tréninku se do toho můžeme nějak dostat,“ hecuje bývalý zlínský kapitán.

Foto: David Peška, beranizlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz