Zlaté loučení v Třinci: působiště změní nejen Musil

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Pár dní zpět obhájil Třinec titul a získal zlatý hattrick. Dopředu bylo avizované, že skončí trenér Václav Varaďa. K němu se přidaly ale i další odchody: pokračovat nebude ani obránce David Musil.

Ten vyslyšel lukrativní nabídku jiného klubu. Podle informací hokej.cz by měl zamířit nově do Pardubic. V sobotu jsme informovali také o odchodu Tomáše Kundrátka do Komety.

„Oba dva patří do kategorie rozdílový hráč. Jejich odchody nás samozřejmě mrzí, nicméně nikdy jsme nechtěli držet hráče za každou cenu. Tomáše a Davida nebude jednoduché nahradit nejenom po sportovní, ale i lidské stránce. Rád bych oběma poděkoval za odvedenou práci,” uvedl sportovní manažer Jan Peterek.

Musil patří k nejlepším defenzivním hráčům. Nedá sice tolik branek a ani nerozdá nádherné přihrávky do prázdné branky.

Ale je pracovitý směrem dozadu: proti němu prostě hrát nechcete. I proto je poměrně stabilním reprezentantem. Byl už na dvou mistrovstvích světa a únorové olympiádě v Pekingu.

„Jejich odchody nás samozřejmě mrzí, nicméně nikdy jsme nechtěli držet hráče za každou cenu."

Peterek potvrdil také konec bratrů Kovařčíků. Ti se podepsali pod všemi třemi tituly Třince z posledních tří let.

„Před sezonou o nich hovořil prezident klubu Ján Moder, že je čas, aby převzali víc zodpovědnosti a získali větší roli. Myslím, že zejména v play off těm slovům dostáli. Věřím, že se k nám jednou vrátí a ukážou, co se ve světě naučili,” řekl Peterek.

Oba budou hrát další sezonu pohromadě, a to ve Finsku.

Mistři se rozloučili také s 23letým útočníkem Davidem Kofroněm. I ten se rozhodl pro změnu prostředí. Doposud hrál pouze za Oceláře nebo partnerský Frýdek-Místek.

Jan Peterek se ještě vyjádřil ke konci asistenta trenéra Marka Zadiny. Ten totiž od dalšího ročníku bude působit v Pardubicích.

„Je to nesmírně těžké loučení. S Markem jsme spolu dlouho hrávali, teď řadu let spolupracovali. Společně jsme toho hodně zažili. Nesmím zapomenout zmínit Spengler Cup, kdy zaskakoval za Václava a tým dovedl ke stříbrným medailím."

Spolu se Zadinou končí také asistent Aleš Krátoška. Nový realizační tým má být představen v nejbližší době. Pro hokej.cz už ale dříve potvrdil Zdeněk Moták, že bude on novým trenérem tohoto mužstva.

Jeho asistentem by měl být Slovák Vladimír Országh, který vedl například Litvínov nebo Slovan Bratislava.

„Tahle zlatá parta v čele s Václavem si zaslouží pořádné rozloučení s fanoušky. Teprve pak nastane čas na oznamování nových tváří."

K oznamování nových posil teprve dojde...

„Kádr na novou sezonu už se tvoří ve spolupráci s novým trenérským štábem, který představíme po skončení mistrovských oslav. Tahle zlatá parta v čele s Václavem si zaslouží pořádné rozloučení s fanoušky. Teprve pak nastane čas na oznamování nových tváří," zakončil sportovní manažer Ocelářů.

Novou akvizicí se stane například Daniel Voženílek z Českých Budějovic.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz