Zlín se doma stále topí. To už je asi rekord, smutní Martin Cibák

Zdroj: hokej.zlin.cz

21. listopadu 2015, 8:11

Michal Sedláček

Čekání se prohlubuje. Zlín doma ne a ne vyhrát za tři body. Ševci možná vytvořili nelichotivý rekord. V letošní sezoně nedokázali z deseti domácích utkání ani jednou vyhrát za tři body! Pokud se vrátíme i do minulé sezony, tak ve Zlíně čekají na domácí vítězství v základní hrací době už dlouhých 244 dní. „Sám jsem v této situace poprvé, aby se doma nevyhrávalo,“ smutní zkušený Martin Cibák.

„To už je asi rekord,“ kroutí hlavou Martin Cibák. „Vidím fanoušky, jak jsou z toho nešťastní a jak to prožívají. Sám jsem v této situace poprvé, aby se doma nevyhrávalo,“ přiznává zkušený útočník, který již za svou kariéru něco zažil. „Snad se z toho už ponaučíme a dokážeme to zlomit,“ hecuje.

Zlomit to ševci mohli proti Karlovým Varům, což je oblíbený soupeř beranů. Zlín na Západočechy umí. Z posledních pěti vzájemných utkání v extralize, vyšli vždy vítězně svěřenci Rostislava Vlacha. Nyní je ale zlomila děsivá druhá třetina, kdy hosté nasázeli do zlínské klece pět branek!

„I toto se stává. Nevím jak si to vysvětlit. Asi jsme až moc chtěli. Hráli jsme v některých pasážích moc agresivně a poté se nám to vymstilo. Ty první dvě přesilovky byly z individuálních chyb. Pak jsme jim nabídli další přesilovku a zase jim to tam padlo, dnes z nich dali myslím tři góly. Něco jsme si řekli po té druhé třetině, abychom se připravili i na další zápas po psychické stránce. Oni v ní sice trochu polevili, ale my jsme se aspoň připravili psychicky na další utkání,“ hledá pozitiva Cibák.

Ševci prohráli druhou třetinu 1:5. V té druhé se ale zvedli a ještě z toho bylo malé drama. Čím to, že naráz to šlo?  „Je to trošku psychologie. Tento tým má charakter. Umí hrát naplno, ale někdy je to o hlavě a je třeba to zlomit. Já si myslím, že se trošku trápíme, hledáme se hlavně v tom, co se týká gólů a produktivity. Až se tým nastartuje, tak to může jít, já tomu věřím. Pak dokážeme, že se dá hrát tvrdě, rychle v pásmu a vyhrát nad jakýmkoliv soupeřem. Jen na to musíme nějakým způsobem přijít. Momentálně je to všechno o hlavě,“ myslí si slovenský útočník.

Kde kdo by asi čekal, že po hrozivé druhé třetině, přišla v kabině pořádná sprcha a hráči si vyslechli spoustu výčitek. Bylo tomu však jinak. „Nejsem zastánce toho, že když se nedaří, hned musí přijít v kabině bouřka. Každý z nás je profesionál, každý se musí zamyslet sám nad sebou. Různé řvaní a podobné věci jsou někdy zbytečné. My si to řekneme mezi sebou, zvýšíme na sebe hlas, když někdo něco nedělá, ale aby byla nějaká bouřka... Za stavu1:5, jaký to má smysl? Je potřeba se psychicky zvednout,“ říká zkušený zlínský forvard.

„Každý z nás je profesionál, každý se musí zamyslet sám nad sebou. Různé řvaní a podobné věci jsou někdy zbytečné.“

Podle Cibáka tak Zlínu pomohla myšlenka na příští zápas, který berany čeká ve Vítkovicích. „Řekli jsme si, že se zkusíme psychicky zvednout pro další zápas. My musíme hledat ve hře pozitiva a začít si věřit. Já si myslím, že posledních pět zápasů nebylo špatných, jen nedáváme góly. Herní projev není až tak zlý, ale pořád tomu něco chybí.“

Zlín už zkoušel promíchat řady, vyměnit hráče, padly snad i pokuty, ale pořád se výsledkově moc nedaří. Co víc jde teda ještě udělat? „Každý musí začít u sebe a zamyslet se nad sebou. Začít dělat každý detail pořádně, a když to tak třeba udělá celá pětka na ledě, tak to začne vycházet. Toto je ten základ. Někdy se mi zdá, že dva to tak děláme a další dva ne. Pak je to takové rozhárané a na ledě to potom taky tak vypadá,“ všímá si Martin Cibák. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz