Zlín shání gólmana. Kašík bude po střetu s Jágrem dlouho mimo hru

Foto: David Peška, hokej.zlin.cz

30. září 2019, 10:01

Adam Bagar

Jako jediní stále nezískali ani bod a krčí se na chvostu extraligové tabulky, teď navíc musejí řešit situaci v brankovišti. Ve Zlíně přišli o gólmanskou jedničku Libora Kašíka.

Sedmadvacetiletá opora týmu se zranila v pátečním duelu s Kladnem po nezaviněném střetu s Jaromírem Jágrem, kterému předtím nešikovně skočil pod nohy obránce Ralfs Freibergs. Libor Kašík hned věděl, že je zle. Křičel, že s kolenem není něco v pořádku.

Z důležité bitvy s Rytíři musel odstoupit, třetí třetinu už sledoval o berlích a s ortézou na noze. „První nález hovořil o utržených vazech v koleni, ale počkáme si na konečný verdikt doktorů po podrobném vyšetření,“ hlásil pro klubový web kouč Antonín Stavjaňa.

„Zranění Libora může být problém dlouhodobého rázu, bohužel to nemusí být absence na týden nebo dva,“ dodával muž, jenž ve Zlíně působí i jako sportovní manažer. Podrobné víkendové CT vyšetření kolena potvrdilo jeho obavy, Kašík bude delší čas chybět.

„Jedná se o zranění kolenních vazů. Původně se mluvilo o tom, že by mohl chybět jen tři týdny, ale doba léčení si vyžádá osm až deset týdnů,“ smutní Stavjaňa. K dispozici má jen dva mladé gólmany. Dvacetiletého Daniela Hufa a o rok mladšího Michala Kořénka.

„Určitě se s tím budeme snažit něco udělat.“

Huf dochytal už duel s Kladnem a vedl si velmi dobře. Stavjaňa před jeho výkonem přes porážku 1:2 smekl a chválila jej také kladenská legenda. Šanci dostal i na ledě vedoucího Liberce, kde inkasoval šestkrát. Porážce 4:6 přihlížel ze střídačky právě Kořének.

„Chtěli jsme dát mladým gólmanům v průběhu sezony šanci, jenže ta doba léčení Libora je moc dlouhá. Myslím si, že to bude na mladé kluky hodně,“ přiznává šéf zlínské střídačky s tím, že situaci v brankovišti musejí v klubu rychle řešit. Už začali shánět náhradu.

Foto: David Peška, hokej.zlin.cz

„Ríša Hrazdira dostal už před sezonou za úkol, aby monitoroval trh s gólmany, kdyby se něco podobného přihodilo. Asi se budeme poohlížet po nějakém záskoku, dostali jsme už nějaké tipy. Určitě se budeme po dohodě s manažerem snažit s tím něco udělat.“

Aby těch potíží nebylo málo, Beranům pod Ještědem chyběl kromě Libora Kašíka a dlouhodobě zraněného Tomáše Fořta také Pavel Sedláček, který po tvrdém, ale čistém, zákroku Bradyho Austina utrpěl silný náraz hlavy. Na delší absenci to však u něj nevypadá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz