Zlínský záskok Kořének: Chci si užít každý zápas. Jsem za to vděčný

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

8. února 2021, 10:21

Daniel Ježek

Zlín se v poslední době trápí. Třináctý tým tabulky ztrácí na dvanáctou příčku, která zajišťuje účast v předkole play off, sedm bodů.

Ševci v posledních čtyřech kolech nedokázali bodovat. Složitou situaci mají především v brankovišti, kdy k dispozici není jednička Libor Kašík. Berani tak spoléhají na dvacetiletého Michala Kořénka.

Libor Kašík, brankářská jednička Zlína, stále není připraven naskočit do hry, po zranění se zotavuje i Daniel Huf.

Do souboje s Oceláři tak naskočil Michal Kořének, pro něhož to byl letošní teprve šestý start. „Trenéři mi k tomu nic moc neříkali, jen ať jdu do branky a zachytám si další zápas. Každá taková zkušenost je pro mě velmi dobrá, za tohle jsem trenérům hodně vděčný,“ říká mladý gólman.

„Každá taková zkušenost je pro mě velmi dobrá, za tohle jsem trenérům hodně vděčný.“

Kořének v Třinci podal solidní výkon. Oceláři poslali na zlínskou branku přes třicet střel, maskovaný muž Zlína předvedl několik velice těžkých zákroků. Činil se především proti Martinu Růžičkovi, jehož dvakrát vychytal v tutových šancích.

„Chci si užít každý zápas, teď dostávám první příležitosti v extralize, takže si to hodně užívám. I přes ten velký počet gólů si z každé inkasované branky něco odnesu,“ hlásí.

„Z každé inkasované branky si něco odnesu.“

I přes dobrý výkon Michala Kořénka ale Zlínští na body nedosáhli, ve WERK ARENĚ prohráli 2:5. „Dostali jsme sice pět gólů, kluci ale hráli suprově a musím je za to pochválit. Když dostanu další příležitost, tak se opět budu snažit odvést maximum a co nejvíc pomoct týmu,“ dodává.

Dvacetiletý gólman v utkání pochytal i tutovky dalších ostrostřelců. Zlínského brankáře nedokázal překonat ani nejlepší střelec soutěže Matěj Stránský, dlouho se také nemohl prosadit přesilovkový specialista Erik Hrňa.

Právě po jednom ze zákroků proti Hrňově střele přijel kapitán Zlína Tomáš Žižka za Kořénkem a pochválil ho. „Je to správný kapitán. Jsme jeden tým, jedna rodina. Jsem rád, když za mnou přijede kapitán, vlastně náš nejzkušenější hráč, a pochválí mě. Máme super partu,“ pochvaluje si.

„Jsem rád, když za mnou přijede kapitán, vlastně náš nejzkušenější hráč, a pochválí mě."

V závěru zápasu konečný stav korigoval Zdeněk Okál, který se prosadil hodně lišácky. Okál naznačil kličku a nechal kotouč proklouznout pod Štěpánkovým betonem.

„Zdéňa Okál je strašně šikovný, když si věří, tak s pukem umí nemožné. Tohle zakončení zkouší často. My už tohle od něho čekáme, takže si dáváme pozor. Když s tím ale začínal, tak nás taky párkrát nachytal,“ říká na adresu šikovného útočníka.

Situace u Beranů je dost svízelná. Zlín bojuje o dvanáctou příčku, která zaručuje postup do předkola play off. Aktuálně ale Jihomoravané mají sérii čtyř porážek.

„Těžko se to poslouchá, je to další prohrané utkání. Musíme začít od detailů: jak u mě, tak do posledního hráče na ledě. Musíme ubojovat alespoň jeden zápas, abychom se opět chytli a dostali se na vítěznou vlnu,“ uzavírá Michal Kořének.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz